SULTANHANLI KORE GAZİMİZ MADALYASINI ALDI

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinde ikamet eden 88 Yaşındaki Malul Gazi Ömer Oymak'a Kore Gazilik Madalyası takdim edildi....

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçemizde İkamet eden 88 Yaşındaki Malul Kore Gazisi Ömer Oymak’a Kore Gazilik Madalyası Takdim edildi. Sultanhanı kervansarayı önünde Takdim edilen Madalya Programına Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Aksaray Gaziler derneği Başkanı Mustafa Dağ, Gaziler ve Kore Gazisi Ömer Oymak’ın ailesi katıldı.

 
Kore Gazisi Ömer Oymak’a Kore Gazilik Madalyasını Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, Belediye Başkanı Fahri Solak ve Gaziler derneği Başkanı Mustafa Dağ birlikte takdim ettiler.

 

Madalya Takdim programında açıklama yapan Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu “Gazimize Hizmetlerinden dolayı Teşekkür ediyoruz, 1950 li yıllarda Kuzey Korenin Güney Koreye Saldırması üzerine Birleşmiş Milletler Ülkesi olan Türkiye’yi de Asker istenmesi üzerine 1950li yıllarda Türkiye de Güney Kore ye Asker Göndermiştir, Asker Gönderen 16 Devletten biridir. Bu vesileyle bu insanlarımız orda Gözlerini kırpmadan vazifelerini en güzel şekilde yerine getirdiler, Ülkelerini en iyi bir şekilde temsil ettiler. Bu vesile ile huzurlarınızda tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz, Gazimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz, ebediyete intikal eden bütün gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz.” Dedi.
 


Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ise Yaptığı açıklamada “Sayın Kaymakamım, Değerli başkanım, Çok değerli Gazilerimiz Kıymetlilerimiz hoş geldiniz Sultanhanına, Şeref verdiniz, Tabi 1950 den buyana gazimiz Hayatta olan Sultanhanı’nın Tek gazisi Ömer Amcamıza biz geçtiğimiz yıllarda Sultanhanı belediyesi ve Mahalle sakinlerinin destekleriyle Güzel bir ev yaptırdık. Daha sonra araştırmalarımıza göre Ömer amcamızın Gazi Madalyasının olmadığını öğrendik. Tabi hem başkanımıza da müracaat ettik, dedik ki Bunu önümüzdeki gaziler haftasına yani önümüzdeki yıl gaziler haftasına yetiştirirseniz Ömer Amcamızı da biz onurlandırmış oluruz, çünki bunca yıldır hem herkes bilir köy halkı şöyle der 'Goralı’nın Omar' der 'Koreli’nin Omar' derler lakabıda budur ve bugün gerçekten Hem Gazimizi Hem Gazimizin Ailesini Şereflendirdiğiniz için Siz Gaziler adına Hepinizin adına Çok teşekkür ediyorum. Gazilerimize Sahip çıkmamız lazım, Öncelikle işte Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Gazilerimize de Hayırlı uzun ömürler diliyorum Sayın gazimizin elinde Bakın Türk Bayrağı ve Bu yaşına gelmiş Eğer emir gelse bu yaşında bile Vatanın her köşesinde görev yapacaktır. Hepinizden Allah Razı olsun, Allah’a emanet olun, Rabbim sizlere uzun ömürler versin inşallah” dedi.
 
 

Türkiye Muharip Gaziler derneği Aksaray Şubesi temsilcisi ve Aksaray Gaziler derneği Başkanı Mustafa Dağ Verdiği bilgide “Aksaray ili Sultanhanı ilçesi 1931 doğumlu Himmet oğlu Ömer Oymak 1952 tarihinde Kore savaşına katılmış halen Aksaray ili Sultanhanı ilçesinde yaşamakta ve Malul gazi olarak hayatını sürdürmektedir. Kendisine Belediye Başkanlığının taleplerine binayen Türkiye Muharip Gaziler derneği Ankara genel merkezinden Kendisine Kore Madalyasını getirdik ve Madalyayı kendisine takdim ettik. Gazimiz Kore’de 1952 yılında İzmir Seferihisar’dan Hareket ederek 3 ay da Kore’ye gidiyor, 9 Ay Kore’de kalmış ve 3 ay da sonra geri dönmüş, 1.5 yıl Kore’de devam etmiş savaşa ve Aksaray ilini Temsilen Şuanda Sultanhanı ilçesinde yaşamaktadır. Belediye başkanının talebine istinaden Madalya talebini yerine getirdik, Teşekkür ediyorum, ebediyete intikal eden Tüm aziz şehitlerimizi , Kahraman gazilerimizi Minnet ve şükranla yad eder Hayattaki gazilerimize Sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.
Program Kore Gazisi Ömer Oymak’a Gazilik Madalyasının Takdim edilmesi ile sona erdi.

Hüseyin Tosun
Sultanhanı İHA

Sultanhanlı Kore Gazisi Ömer Oymak Madalyasını aldı

kore gazisi Ömer oymak aksaray gazileri aksaray haberler sultanhanı haberleri murat karasu kaymakam fahri solak belediye başkanı