SULTANHANI SANAYİ KAVŞAGINA NEZAMAN ÇÖZÜM BULUNACAK?

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesi içerisinden geçen Aksaray-Konya bölünmüş yolu yıllardır ilçede onlarca vatandaşın yaşamını yitirmesine neden oldu. Son olarak Sanayi kavşağında yaşanan ve adeta Geliyorum diyen kaza nedeniyle 2 vatandaşımız maalesef ki yaşamını yitirdi.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçesi içerisinden geçen Aksaray-Konya bölünmüş yolu yıllardır ilçede onlarca vatandaşın yaşamını yitirmesine neden oldu. Son olarak Sanayi kavşağında yaşanan ve adeta Geliyorum diyen kaza nedeniyle 2 vatandaşımız maalesef ki yaşamını yitirdi.
İlçe halkı ise "bu son kaza ile birlikte sabrımız artık taştı Sanayi kavşağı dahil bu yola kalıcı bir çözüm üretilmeli" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve tüm ilçe halkını yasa boğan kazada kaza mahaline toplanan vatandaşlar "Neden bugünedek bu kavşaga bir çözüm üretilmedi, en basitinden bir trafik ışığı bu günedek neden kurulmadı?" diyerek bizlere tepkilerini dile getirdiler.
Bu üzücü kazadan sadece 3 hafta önce Minibüs kazası yaşanmış ve kaza ucuz atlatılmıştı, bu kaza sonrası Kavşağın trafik güvenliği bakımından çok tehlikeli olduğu ve bir sonraki kazanın böyle ucuz atlatılamaya bileceği konusunda bir haberi de yayınlamıştık, Maalesef ki korkulan oldu 2 canımız bu kavşakta hakkın rahmetine kavuştu.

AKSARAY KONYA YOLU SANAYİ KAVŞAĞI KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR


İLÇE HALKI KALICI ÇÖZÜM OLARAK TRAFİK IŞIĞI VE EDS İSTİYOR

Gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar; " Sultanhanı ilçe geçişinin girişinden çıkışına dek EDS (Elektronik Denetle Sistemi) ve Sanayi kavşağına trafik ışığı yapılması şart. İlçemiz bu yolda maalesef onlarca canını Trafik kazalarına kurban verdi, kazaların büyük bir çoğunluğu hız kurallarına uymamaktan yaşanıyor, birçok vatandaşımız farklı illerde görmüşlerdir EDS Diye bir sistem var, Belirli noktalarda bu uygulanıyor, sürücüler denetleme olan yetlerde kamera ile kontrol olduğu için ve cezası ağır olduğu için bu sisteme mutlak uymakta, ilçemizde yapılabilecek maaliyeti en düşük ve en etkili çözüm şuan için bu görünüyor, ilçemiz Aksaray istikametinde Toki konutları civarından, Konya yolu üzeri Hancı Tesisleri civarına dek geçerli olacak yerleşim yerinde yasal olarak uyulması gereken 50 km hız limitini kontrol edecek EDS sistemi kurmak, bu yaklaşık 3 km lik mesaffe giriş çıkışlarına konacak bu sistem ile 50 km hız limiti takibi ve hız limitini geçen araçlara ceza uygulandığı takdirde kazalararın çok büyük bir oranda önüne geçilebilir.
Sanayi kavşağına da ivedi olarak trafik ışığı konmalı İlçemizi yönetenler ve yetkililer vatandaşın bu talep ve tepkiine kulak vermeli, yoksa yaşana bilecek başka kazalarda bu sorumluluğu hiç bir yetkili taşıyamaz" diyerek talep ve tepkilerini dile getirdiler.

EDS NE DİR?
EDS: Elektronik Denetleme Sistemi, trafik akışının kontrolü ve ulaşım iyileştirilmesinin yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, standartlar dahilinde bir yapıya kavuşturulması için, trafikte kural ihlali yapan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir.

    Hüseyin Tosun
Sultanhanı Gazetesi / İHA


 

Sultanhanı trafik kazası Sultanhanı ilçesi