SULTANHANI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ FAALİYETE BAŞLADI

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinde bir çok gencin Aksaray ve komşu ilçelere gitmek zorunda kaldığı Bir iş yerinde çalışan ve Çalıştığı meslekle ilgili belge ve eğitim alma avantajı sağlayan (eski ismi ile Çıraklık merkezi ) Mesleki eğitim merkezi Sultanhanı ilçesi Alaaddin Keykubat lisesi binası 4. Katında kayıtlara başladı.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçesinde bir çok gencin Aksaray ve komşu ilçelere gitmek zorunda kaldığı Bir iş yerinde çalışan ve Çalıştığı meslekle ilgili belge ve eğitim alma avantajı sağlayan (eski ismi ile Çıraklık merkezi ) Mesleki eğitim merkezi Sultanhanı ilçesi Alaaaddin Keykubat lisesi binası 4. Katında eğitimlerine başladı.

Sultanhanı ilçesinde kayıtların başladığı eğitim merkezinde İlköğretim eğitimini  tamamlamış ( en az 14 yaş ) ve her hangi bir lisede eğitim görmeyen ve bir iş yerinde çalışan kişilerin çalıştığı meslek koluyla ilgili haftada 1 gün eğitim göreceği ve belirli şartları taşıyan gençlerin Devlet tarafından sigortalarının yatırılacağı ve asgari ücretin 3/1 i kadar da aylık maaş alabileceği Mesleki eğitim merkezinde ilk etapta

*Mobilya

*Aşçılık

*Kuaförlük

*Kaynakçılık

*Halı ve El sanatları

Isıtma ve Sıhhi tesisatçılık

*Elektrikçilik

Alanlarında mesleki eğitim verileceği, Ayrıca Eğitim sürecini tamamlayan gençlerin Meslek lisesi diplomasının da verileceği bildirildi.

Şartları uyan gençlerimizin ve çalıştığı iş koluyla ilgili belge sahibi olmak isteyen yaş şartı olmayan vatandaşlarımızın Sultanhanı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bizzat başvurula bilinecek.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için Sultanhanı ilçesi Toki yolu üzerindeki Sultanhanı Alaaddin Keykubat Lisesi binası 4. Katta bulunan Sultanhanı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ne başvurula bilinir.

Hüseyin Tosun  /  Sultanhanı Haber Gazetesi


Sultanhanı Mesleki Eğitim Merkezi