SULTANHANI KIRKDELİK YAYLASINA EL SANATLARI KURSU AÇILDI

TAKİP ET

Sultanhanı Halk Eğitim Müdürlüğü Tarafından İstikamet Mahallesi Muhtarı Bünyamin Şanlı'nın girişimleri ile Sultanhanı İlçesi Kırkdelik Yaylasına El sanatları Kursu açıldı.

Reklam
Reklam

Sultanhanı Halk Eğitim Müdürlüğü Tarafından İstikamet Mahallesi Muhtarı Bünyamin Şanlı’nın girişimleri ile Sultanhanı İlçesi Kırkdelik Yaylasına El sanatları Kursu açıldı.

Sultanhanı ilçesi İstikamet Mahallesi Muhtarı Bünyamin Şanlı Mahalleye bağlı Kırkdelik yaylasında ikamet eden Bayanların Talebine duyarsız kalmadı. Halk Eğitim Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunarak Kırkdelik Yaylasına El sanatları kursu açılmasını sağladı.

Sultanhanı Halk Eğitim müdürlüğü tarafından açılan kurs ile Kurs Öğreticisi Emine Belgemen ve Nurhan Özcan tarafından verilen eğitimler ile Bayanlar Dikiş, Mefruşat, Kağıt Rölyef, Halı Saçak örme çalışmaları hakkında eğitimler alarak bilgi sahibi oluyorlar ve bu çalışmalar ile aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Açılan Kursa Ziyarette bulunan Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan ve İlçe Milli eğitim Müdürü Neslihan İçli Kursiyerleri ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Kursda eğitim alan Bayanlar “Kırkdelik yaylasına ilk defa bir Halk eğitim kursu açıldığını belirterek Yaylamız halkı bu konularda hep göz ardı ediliyordu biz yayla halkı bayanlar olarak bu tarz Halk eğitim kurslarına Merkeze uzak oluşumuzdan dolayı gitme imkanımız olmuyordu, Eşlerimiz vasıtası ile Muhtarımız Bünyamin Şanlı ya bu talebimizi ilettik, o da Gerekli girişimlerde bulunarak Yaylamıza kurs açılmasını sağladı, Bu kursun açılmasında emeği geçen Kaymakamımız Hasan Hüseyin Alpaslan, Mahalle Muhtarımız Bünyamin Şanlı, Halk Eğitim Müdürümüz Ayhan Oğuz ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

 

       Hüseyin Tosun

Sultanhanı Gazetesi / İHA