SULTANHANI İLÇESİNİN İLK ŞEHİDİ AHMET DAĞLI NIN İSMİ İMAM HATİP ORTAOKULUNA VERİLDİ

TAKİP ET

İlçemiz halkından olup 1978 yılında vatani görevini yaparken şehitlik mertebesine ulaşan ilçemizin ilk şehidi Ahmet Dağlı'nın ismi, yakınlarının girişimleri üzerine yıllar sonra valilik kararıyla ilçemizde bulunan İmam Hatip Ortaokuluna verildi.

Reklam
Reklam

İlçemiz halkından olup 1978 yılında vatani görevini yaparken şehitlik mertebesine ulaşan ilçemizin ilk şehidi Ahmet Dağlı’nın ismi, yakınlarının girişimleri üzerine yıllar sonra valilik kararıyla ilçemizde bulunan İmam Hatip Ortaokuluna verildi.

Şehidin yakını olan İsmail Dağlı, yaptığımız röportajda şunları söyledi;
Şehit Ahmet Dağlı benim amcamdır. Terhisine bir ay kala şehit olan amcamın isminin bir okula verilerek ölümsüzleştirilmesi bizleri çok duygulandırmış ve mutlu etmiştir. Amcamın isminin okula verilmesi için yaptığım görüşmelerde beni dinleyip zaman ayıran yetkililerin hepsine çok teşekkür ediyorum. Şairin de dediği gibi “Bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır”. Bu vatan ve bayrak uğruna canları veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum.”


Şehit Ahmet Dağlı Kimdir?

Şehit Jandarma Eri Ahmet Dağlı, 1956 yılında Aksaray ili Sultanhanı ilçesinde dünyaya gelmiştir.
Ramazan ve Fadime çiftinin çocuğu olan Şehit Jandarma Eri Ahmet Dağlı; ilk ve ortaokulu Sultanhanı ilçesinde bitirdikten sonra Aksaray Endüstri Meslek Lisesinde tahsil hayatına devam etmiş, Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra vatani görevini yapmak üzere Aksaray Askerlik Şubesi Başkanlığınca temel eğitim birliğine sevk edilmiş, eğitim birliğinden sonra İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kartal İlçe Jandarma Komutanlığına tertip edilmiştir. Burada askerlik görevini yaparken 04 Kasım 1978 tarihinde sokak ve caddelerde afiş asan, yazı yazan yasa dışı unsurlarla İstanbul’un Maltepe ilçesi Gül Suyu Caddesi’nde girdiği silahlı çatışma sonucunda şehit olmuştur.
Şehit Jandarma Eri Ahmet Dağlı bekâr olup naaşı yapılan askeri törenle Sultanhanı ilçesinde toprağa verilmiştir.

Uğrunda şehit olduğun şanlı bayrağımızın gölgesinde rahat uyu ŞEHİDİM! Emin ol ki emanetin olan ay yıldızlı bayrağımız dünya durdukça bu topraklarda dalgalanmaya devam edecektir.
Ruhun şad olsun.


#SultanhanıGazetesi





Şehit Ahmet Dağlı