SULTANHANI İLÇESİNE NEFES OLACAK FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığının 11 Kasım Milli Ağaçlandırama Günü kapsamında Sultanhanı İlçe Tarım Müdürlüğü Tarafından Organize Edilen Fidan Dikme Etkinliği Sultanhanı İlçesi Gazi Mahallesinde düzenlendi.

Reklam
Reklam

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü bu yıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda Türkiye genelinde, 11 Kasım’da, saat 11.11’de 81 ilde olduğu gibi Sultanhanı ilçesinde de vatandaşların ve öğrencilerin katılımı ile fidanlar toprakla buluştu.

Sultanhanı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Düzenlenen Fidan Dikme Etkinliği Sultanhanı ilçesi Gazi Mahallesinde Hazırlanan alanda yapıldı. Fidan Dikmet Etkinliğine Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, Belediye Başkanı Fahri Solak, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Ev Sahibi olarak Sultanhanı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Merve Kutlu, Diğer Kurum Amirleri, Muhtarlar, Sultanhanı Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Sadık Ateş ve Öğrenciler katıldı. Etkinlikte Hep birlikte fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fidan dikme etkinliğinde Açıklama Yapan Belediye Başkanı Fahri Solak, “Her yıl olduğu gibi 11. ayın 11. günü tüm ülke genelinde Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanıyor. Bugün Burada İlçemizin Gazi Mahallesinde fidan dikimi gerçekleştirdik. Toprakla buluşan her fidan, aydınlık geleceğimize bıraktığımız en kıymetli mirastır. Doğaya önem veren ecdadın torunları olarak bugün burada çocuklarımızla birlikte fidanları topraklarla buluşturuyoruz. Burada bu fidanlarla ‘Sultanhanı Yüzyılına Nefes’ oluyoruz" fidanlarımıza Hepimiz Sahip çıkarak bakarak gelecek nesillerimize ulaştırmalıyız" dedi.

(FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ RESİM ALBÜMÜNE GÜN İÇERİSİNDE "SULTANHANI GAZETESİ FACEBOOK" SAYFAMIZDAN ULAŞABİLECEKSİNİZ)

       Hüseyin Tosun

Sultanhanı Gazetesi / İHA