SULTANHANI İLÇESİNDEKİ OKULLARDA DEPREM TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinde 2022 Afet Tatbikat Yılı nedeniyle Tüm Ülke genelinde olduğu gibi Sultanhanı ilçesinde de eş zamanlı deprem tahliye tatbikatı yapıldı.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçesinde İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışması ile 2022 Afet Tatbikat Yılı dolayısıyla Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem tahliye tatbikatı düzenlendi.

Sultanhanı ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan tatbikatta öğrencilere ilk olarak okulların hoparlörlerinden yıkım sesleri dinletildi. Yıkım seslerini duyan öğrenciler, verilen komutlar ile “çök, tutun, kapan” hareketi ile sallanmanın bitmesini bekledi. Okulda çalan sirenle tahliye edilen öğrenciler okul bahçesinde güvenli alanda bekletildi. Bahçede bekleyen öğrencilerin yoklaması alınırken, tatbikat sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Sultanhanı ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan tatbikata Öğrenci ve Öğretmenlerin yanı sıra Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bozova, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Ceylan katıldı. 
#SultanhaniGazetesi