SULTANHANI İLÇESİNDE KADIN GİRİŞİMCİLER BÖLGEMİZE ÖZGÜ ÜRÜNLER ÜRETİYOR

TAKİP ET

Aksaray Valiliği teşvikiyle kurulan Sultanhanı İpekyolu Girişimci Kadınlar Kooperatifi bir yılını doldurdu. sultanhanı İpekyolu girişimci kadınlar kooperatifi tarafından kervansaray içerisinde ilçemize ve Bölgemize özgü ürünler üreterek tüm halkımıza ve Kervansarayı ziyaret eden Yerli ve Yabancı turistlere sunuyor.

Reklam
Reklam

Aksaray Valiliği teşvikiyle kurulan Sultanhanı İpekyolu Girişimci Kadınlar Kooperatifi bir yılını doldurdu.
Gerek sosyal medya üzerinden gerek bölgedeki vatandaşlarla birebir irtibat kurarak bir yılı aşkın süredir faaliyetlerine devam eden kadın kooperatifi bölgeye özgü her tür yiyecek içeçek türlerini sipariş yoluyla üretmekte, şehir dışından gelen talepleri de kargo yoluyla yerine ulaştırmakta.
Yufka ekmek, sade ve sebzeli erişte, gözleme, her tür reçel, turşu ve Sultanhanına özgü sini böreği üretimi yapan kooperatif kadınları, Sultanhanı Belediyesi’nin kendilerine imkan vermesiyle kervansaray içerisinde ev ve iş yerlerine her tür gözleme-mayalı siparişi almaya başladılar. İlerleyen süreçte ürettikleri yiyecek içecek türlerine çeşitlilik katmayı düşünmekle birlikte, kervansarayda yaptıkları gözleme çeşitleriyle çarşı esnafına memurlara, lokanta yemeği dışında bir alternatif sunmuş oldular. İlçeye dışardan gelen kervansarayı gezen yerli/yabancı turistlere de ilçemizin lezzetlerini tattırma imkanı bulan kooperatif üyeleri, Dünya genelini etkileyen salgının bitmesiyle daha güzel sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirttiler.

Kadınların aile ekonomisine katkı sağlamaları artık çağımızın bir ihtiyacı olmuştur. "Bu fikirden hareketle kooperatifimize destek olan Belediye Başkanımız Fahri Solak ve Kaymakamımıza teşekkür edeririz" dediler.

ınstagram: ipekyolukadingirisim_tkk

  Hüseyin Tosun Sultanhanı Gazetesi

 











Sultanhanı İpekyolu Girişimci Kadınlar Kooperatifi