SULTANHANI İLÇESİNDE "GELECEĞE NEFES" KAMPANYASI KAPSAMINDA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

TAKİP ET

Türkiye genelinde olduğu gibi Sultanhanında da  "Bugün Fidan Yarın Nefes" sloganı ile hayata geçirilen "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında fidanlar toprakla buluştu.  

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım'da, Türkiye genelinde olduğu gibi Sultanhanında da  "Bugün Fidan Yarın Nefes" sloganı ile hayata geçirilen "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında fidanlar toprakla buluştu.  

11 KASIM 11:00  da Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında GELECEĞE NEFES DÜNYAYA NEFES temasıyla Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin ALPASLAN  ve İlçe Protokolünün  katılımıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Merve KUTLU  ve  Sultanhanı Belediyesinin düzenlediği etkinliğe Sultanhanı İmam Hatip lisesi öğrencileri katılım sağladı.

Pandemi nedeniyle çocukların tablete telefona olan ilgisinin yeniden doğaya çevreye karşı duyarlı olmaları yönünde güzel bir etkinlik oldu. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifini de hatırlatarak öğrencilere önce fidan dikimi nasıl yapılmalı nelere dikkat edilmeli anlatıldı ve  600 adet fidan toprakla buluşturulup can suları verildi.