SULTANHANI İLÇESİNDE BİÇERDÖVER KONTROLLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

TAKİP ET

Sultanhanı İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü ekipleri Tahıl üretiminde hasat zamanı oluşabilecek kayıpların önüne geçmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçe Tarım ve Orman Müdürü Merve Kutlu Personelleri ile birlikte İlçe genelinde biçerdöver kontrollerini sürdürüyor. Dane ve sap kayıplarının azaltılması, anız yangınlarına karşı yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 24 Haziran Cuma günü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Merve Kutlu, Gazi Mahallesi Muhtarı Özcan Özdemir, İlçe Tarım personelleri ile birlikte Çiftçilerden Ali Neşeli’ ye ait Arpa Tarlasında Biçerdöver kontrolleri yapıldı.

Denetimlerde, tahıllarda biçerdöverlerle yapılan hasatta kayıp yaşanmasının ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini ve bunun için yapılan kontrollerin yanı sıra üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgiler verildi.

Arazi sahipleri de İlçe Tarım ve Orman Müdürü Merve Kutlu ve Personellerini teşekkür ederek “ Harman zamanı Tarlalarımızı biçtiriyoruz, bin bir emek ile Yetiştirdiğimiz ürünlerimizde dane kayıpları olmaması için Tarım müdürlüğü yetkililerimiz sağ olsunlar her yıl aralıksız bu denetimleri yapıyorlar ve bizleri de bilgilendiriyorlar kendilerine teşekkür ediyoruz” dediler. Denetimlerin Farklı bölgelerde ekiplerce aralıksız devam edeceği bildirildi.