PTT KUYRUKLARINA SON! ELEKTRİK YARDIM ÖDEMESİ ARTIK E DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

TAKİP ET

E Devlet üzerinden geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan yeni hizmet ile vatandaşlar artık PTT şubelerinden yatırılması gereken Elektrik yardımı fatura ödemelerini PTT ye gitmeden aynı şekilde E Devlet üzerinden görüntüleyip yatırabilecek.

Reklam
Reklam

E Devlet üzerinden geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan yeni hizmet vatandaşları oldukça rahatlatacak gibi görünüyor. PTT Genel Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile PTT şubelerinden yatırılması gereken Elektrik yardımı fatura ödemesi yeni düzenleme ile artık E Devlet üzerinden yatırılabiliyor. Vatandaşların artık saatlerce PTT kuyruklarında beklemesine gerek yok, elektrik indiriminden faydalanma hakkına sahip vatandaşlar indirimli elektrik faturasını e devlet üzerinden birkaç dakika içerisinde kolayca ödeyebilecek.

 

Peki, bu işlem nasıl yapılıyor?

E Devlete eklenen yeni özellik ile hak sahipleri e-Devlet kanalı üzerinden "Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme" hizmetini kullanarak kendilerine tanımlanan yardımları görüntüleyebilecek ve yardımdan faydalanabilecekler.

Hizmette yer alan "Fatura Öde" butonu ile yönlendirilecekleri ödeme ekranında ödenmek istenen faturanın ait olduğu Kurum seçilecek ve Abone No bilgisi girilerek aboneye ait borçlar görüntülenebilecek. Yardım tutarının fatura tutarından büyük olduğu durumda tutar yardımdan mahsup edilecek "Ödeme Yap" butonuna basıldığında kartsız olarak ödeme işlemi tamamlanacak. Yardım tutarının fatura tutarının tamamını karşılamadığı durumda ise yardım tutarından kalan ve müşteri tarafından ödenmesi gereken tutar ekranda görüntülenecek ve Kredi Kartı veya Debit Kart bilgilerinin girilmesinin ardından "Ödeme Yap butonuna tıklandığında kart ile ödeme gerçekleştirilebilecek.

 

Her iki ödeme yönteminde de

 

⚫ Ödeme yapılmasının ardından dekont oluşturulup kaydedilebilecek.

 

⚫ Gün içinde kullanılan yardımlar 1 (bir) gün sonra ekrana yansıyacak.

 

⚫ Ödeme işlemlerinin iptali yapılamayacak.

İş yerinden kullanılan yardımlarda olduğu gibi

 

⚫ Hak sahibi her ay bir kez yardımdan yararlanabilecek.

 

⚫ Son ödeme dönemine kadar kullanılmayan yardımlar kuruma iade edilecek.

 

⚫ Yardımdan mahsup edilen fatura tutarından geriye kalan yardan tutan sonraki aya devredilmeyecek.

 

⚫ Hak sahipleri yalnızca mesken tarifesindeki herhangi bir faturayı ödeyebilecek olup faturanın hak sahibi adına olması gerekmiyor. 

      Hüseyin Tosun

Sultanhanı Gazetesi / İHA

Elektirik yardımı e devlet