İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ SADIK DUYMAZ'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

TAKİP ET

Sultanhanı Gazetesi ve Kervan Gazetesinin 2024 Yerel seçime doğru ilk yayın konuğu Aksaray İl genel Meclis Üyesi Sadık Duymaz oldu.

Reklam
Reklam

SADIK DUYMAZ BAĞIMSIZ OLARAK SEÇİME GİDİYOR

İL GENEL MECLİS ÜYESİ SADIK DUYMAZ “VEKİLİMİZ AK PARTİ’DEN ŞU ADAYI ÇIKARACAM GEREKİRSE PARTİMDEN GÖSTERMELİK ADAY ÇIKARACAM DİYOR BUNU KABUL ETMEMİZ İMKÂNSIZ”


Sultanhanı Gazetesi ve Kervan Gazetesinin 2024 Yerel seçime doğru ilk yayın konuğu Aksaray İl genel Meclis Üyesi Sadık Duymaz oldu. 


Sultanhanı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Tosun ve Kervan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Canlı’nın 2024 yerel Seçimlerine doğru ilk yayın konuğu Aksaray İl Genel Meclis Üyesi Sadık Duymaz oldu. Sadık Duymaz gazetecilerin sorularına açık bir yüreklikle cevap verdi. Kongre sürecinde yaşananları ve Bağımsız olarak İl Genel Meclisine Adaylığını açıklayan Duymaz yaptığı konuşmada Çeşitli iddilarda bulunarak Yaşanan süreç hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Duymaz açıklamasında “2019 yılında mahalli idareliler seçiminde ilk kez vatandaşlarımızın karşısına İl genel meclisi adayı olarak çıktık. Önce cenabı hakkın sonra Sizlerin takdiri ile Sultanhanı’nda il genel meclisi üyesi olarak seçilerek ilçemizin ilk İl genel meclisi üyesi olmayı hak kazandık. İl genel Meclisi toplantısında Aksaray’ımızın 176 köyü olduğunu öğrendik. İlçeler bazında baktığımızda zaten bunun 86’sı merkeze bağlı köyler, bu kadar köyün olduğu bir Aksaray’da İlçemizin sadece bir tane köyü vardı oda Yeşiltömek köyü. İlk önce yıllardır bir türlü yapılmayan ve iki ilçeyi de birbirine bağlayan ama yıllardır yapılmayan Sultanhanı Yeşiltömek yolu idi. İl genel Meclis üyemiz Ramazan Kök abimle birlikte bu yolun yapılması yönünde soru önergemizi meclise verdik. Burada alınan karar ile Yeşiltömek yolumuzun yapılması için karar çıktı. Sultanhanı belediye başkanımızla birlikte aldığımız kararla Yeşiltömek köyünden Sultanhanı ışıklarına kadar yolumuzu sıcak asfalt yaparak hem ilçemize hem de Yeşiltömek köyümüze kazandırdık.

Tabi tek köy olması ile bizim imkanlarımız ve ödeneklerimiz diğer ilçelere göre oldukça azdı. Akabinde ise Çağlak güneşli köylerimizin yolları ile ilgili gerek ilçe halkımız gerekse orada yaşayan ilçemize gelen vatandaşlarında talepleri doğrultusunda bu yolu da yapıp halkımızın hizmetine sunduk. Daha sonra bu yolları yaparken trafik işaretleri bariyerler ve yol güvenlik çizgilerini tamamladık. Bu hizmeti sadece Sadık Duymaz olarak yapmadık, meclisimizin kararı ile yaptık. Aynı zamanda Yeşiltömek köyümüzün köy iç yolları kışın çamurdan geçilmiyordu bu yolları kilitli taşlar ile Yeşiltömek köyümüze kazandırdık. Köyümüze kamera sistemi kurarak köyümüzün güvenirliğini artırdık. İl özel idaremizin ilçe olmamızla birlikte ilçe jandarma binasını, hükümet konağımızı ve kaymakamlık lojmanını ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte ilçemize kazandırdık. 2021 yılı içerisinde ilçemizde bulunan 2 okulumuza tadilat yaparak doğalgaza geçişini sağladık. 2022 yılında 10 okul 2023 yılında ise 1 okulumuzu doğalgaza kavuşturduk. Aynı zaman da ise Yeşiltömek Köyümüzün ciddi anlamda su sorunu vardı. Kuyu kazıp köyümüze su verilmesi yönünde ciddi cabalar sarf ettik. Hatta açtığımız kuyu yeterli olmayınca tekrardan kuyu açarak köyümüzün su sorunu çözmüş olduk."

Mhp kongre süreci ve ilçede yaşanan olaylarla ilgili soruya ise “MHP ve diğer partilerin kongre süreci başladı. Mhp ilçe başkanımız Adem Yollu tekrardan aday olmayacağını ve içerimizden birisinin bu bayrak yarışına devam etmesi gerektiğini bizlerle paylaştı. Bizlerde il yönetimine bu durumu ilettik ve bizi şuanki ilçe başkanı beni arayarak ilçe başkanlığı için kendisine teklifin geldiğini ve benim düşüncemi sordu. Tabi biz kimin aradığını arattığını biliyoruz. Kendisi de zaten bunu kabul etti. Bizlerde teklifi kabul etmesini istedik. Bizde tabi eski ilçe yönetimimize durumu ilettik. Biz zaten bu yönetim ne zaman partinin başına gelse bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yine seçim geliyor yine parti hatırlandı. Her ne hikmetse partimizi seçimden sonra unutuyorlar ve 5 sene bu partiye kimse selam vermiyor o beş sene içerisinde bu partinin kira gideri var mı? Kahve kültürümüz olmadığı için parti binasında seminerler düzenliyoruz haliyle çayınız çorbanız var mı? diye sormayanlar şimdi bakıyorsunuz Adaylar aday adayları çoğalmış durumda. Vekilimize bizler kimin ilçe başkanı olursa olsun ama bizlere yarın dayatma yapacak mısınız diye sorduğumuzda duyduğumuz laflar MHP’ye yakışmayan sözler. Vekilimiz bir isim vererek “ben bu kişiyi Cumhur ittifakının adayı olarak ilçe belediye başkanı yapacağım” diyor. “Bunu ben Ak Parti’den aday çıkaracam MHP’den de aday çıkarmayacam” diyor. Bizde hali hazır da zaten "MHP’nin adayı var o çıksın" diyoruz. Hatta şunu da dedik “Genel başkanımız ve Cumhur ittifakı birleşenleri ortak karar alarak tek aday üzerinde gidilecek” derse yine boynumuz kıldan ince dedim, Ama Aksaray’da siz MHP’nin adayını çıkarırsanız Eskil’de kendi adayınızı çıkarırsanız veya Ortaköy’de MHP’nin adayını çıkarırsanız bende "Sultanhanı’nda MHP nin adayını neden çıkartmayalım" dedim.  Ama vekilimize bir türlü ilçemizin durumunu anlatamadık. Bizlere “ben şu kişiyi Ak Parti’den Aday çıkaracam gerekirse partimden göstermelik aday cıkaracam” diyor. Bize kongre sürecinde 7 kişi şunları yaz diyor 7 kişi sizin istediğiniz olsun diyor. Bizde "vekilim kişilerin hiçbir önemi yok siz bu kişiyi seçecekseniz" diye bizlere dayatma yapacakmısınız diyoruz her zaman o abimizin ismi karşımıza geliyor. Belediye başkanı adayı diyor il genel meclis üyesi adayımız diyor. Ve sonunda “ MHP’nin adayı” dedi çıktı vekilimiz. Halbuki MHP’nin bir aday adayı vardı. Gelsin oda aday adayı olsun ama belediye başkan adayıyım diyor parti ismi vermiyor. Bu süreçte vekilimizle bir türlü anlaşamadık ve süreç ilçemizde yaşandı. Belki bizlere partiden ayrılmamız yönünde talep de gelebilir. Ama davamızı partimizi kalbimizden hiçbir kimse ayıramaz. Bu süreçte ise bizler arkadaşlarımız ve bizlere oy verenlerle görüşüp bağımsız olarak seçime gideceğiz. Vatandaşlarımızın ve seçmenimizin karşısına bağımsız olarak çıkacağız” dedi.

Programı Facebook Sayfamızdan izlemek için Buraya tıklayınız..


sadık duymaz sultanhanı Sultanhanı haber