HEMŞEHRİMİZ MAHİR SARI DSYB BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

TAKİP ET

Aksaray İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 9' uncu Olağan Genel Kurul seçimine kısa bir süre kala üreticilerimizin sorunlarına çözüm bulmak için Mahir Sarı adaylığını açıkladı.

Reklam
Reklam


Aksaray İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 9’ uncu Olağan Genel Kurul seçimine kısa bir süre kala üreticilerimizin sorunlarına çözüm bulmak için Mahir Sarı adaylığını açıkladı.
 
Sevdamız koltuk değil hizmet diyen Başkan Adayı Mahir Sarı, “Üreticilerimizin gerçekten ihtiyacı olan hizmetleri üretmek istiyoruz. Sadece koltukta oturan değil sahada sorunlarla birebir yüzleşip çözüm bulmak için çaba sarf eden bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Bu bağlamda üreticilerimizin desteğine talibiz. Daha önce görev aldığım ve bu göreve talibim ve yapacak tercübem vardır” dedi.
 
Başkan Adayı Sarı; “Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği üreticileri hak ettiği yere getirebilmek için ilk hedefimiz, üreticilere faydalı olmak, kendilerinin bakanlığın ve birliğin bilip de üreticilerimizin bilmediği haklarını üreticiye kazandırmak. Üreticimizin her türlü ihtiyacına karşılık verebilecek projeleri sunmak için adayım. Üreticilerimize verilen imkan ve desteklerden faylandırmaya çalışacağız. Biz hizmetlerimizle üreticilerimizin gönlüne girmeye çalışacağız, takdir üreticilerimizin” dedi.
 
Öncelikli hedefimiz birliğin faaliyetlerini bilmeyen üreticilerimize birliği tanıtmak diyen Başkan Sarı, “Üreticilerimiz birliğimizin sadece devletin verdiği destek var diye biliyor. Ama birliğimiz o kapasitede değil ve birliğimiz daha büyük bir kapasiteye sahiptir. Sadece üye aidatı toplamakla olmuyor. Çünkü aynı desteği devletten aldığına göre birliğe üye olmasının bir anlamı kalmıyor. O zaman birlik ne için var” dedi.
 
27 Ocak’ta yapılacak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 9’ uncu Olağan Genel Kurul seçiminden üyelerin haberinin olmadığını dile getiren Başkan Adayı Sarı, “Seçimin olduğunu üyelerden saklayan mevcut başkan hafta içerisinde yapmış olduğum dilekçe ve noter ihtarnamesiyle ile başvuru yaptıktan sonra üyelerinin telefonlarına mesaj gönderildi. Bazı başvuru yapmadan neden mevcut başkan birlik üyelerini neden bilgilendirmedi. Mevcut başkanın seçimin yapılacağı tarihi birlik üyelerinden saklamasının arkasındaki sır perdesi nedir. Ana sözleşmemiz gereği 30 gün önce ilan edilir ve üyeler bilgilendirilir. 15 gün kala üyeye mesaj çekimi bile noter ve posta ihtarnamesinden sonra yapılmıştır. Bu konu da yasal hakkımızı kullanacağız” dedi. Ayrıca daha önce ki seçimlerde 50-100 kişi ile toplantı yapılıp kararlar alınarak 2 Bin 600 üyenin hakkını hiçe saymıştır. Bu yüzden herkes toplantıya çağırılıp çoğunluk ile kararlar alınmalıdır.  Son olarak değişim için, hizmet için, adil bir yönetim için karar artık üyelerimizin ve artık yeter” ifadelerini kullandı.