GÜNEŞ ENERJİLİ ARAÇ SULTANHANI'NDA

TAKİP ET

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, İTÜ'nün mühendislik öğrencileri tarafından geliştirilen yüzde yüz güneş enerjisiyle çalışan elektrikli araba Sultanhanı ilçesine geldi.

Reklam
Reklam

Güneşin en iyi alınabildiği ender yerlerden olan Sultanhanı ilçesine gelen ekip sadece güneş enerjisi ile çalışan araç ile 3 bin kilometre yol yapmayı hedefliyorlar.


İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi ve Proje Yöneticisi Levent Çolakoğlu yaptığı açıklamada “22-29 Ekim tarihleri arasında Avustralya’da düzenlenecek Bridgestone World Solar Challenge yarışmasına katılacağız. Bu yarışmada Darwin’den Adelaide kadar Avustralya’nın Kuzeyinden Güneyine kadar 3.021 kilometrelik bir rotayı sadece Güneşten aldığımız enerji ile kat ediyor olacağız, bu sebeple de 10-16 Temmuz tarihleri arasında Anadolu’ya geldik. Çünkü Anadolu’nun topraklarında güneş çok etkili olduğu için Avustralya’ya benzer şartlarda panellerimizi en verimli şekilde bu bölgede kullanabileceğiz. 10 Temmuz tarihinde yola çıktık Konya, Aksaray, Kulu üçgeninde sürüşlerimizi yaparak 3021 kilometreyi tamamlamaya çalışıyoruz, bugün itibarıyla 1700 km sürüşü tamamladık. Önümüzdeki günlerde de sürüşlerimize devam ederek 3021 kilometreyi tamamlamaya çalışacağız” dedi.


İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Anıl Korkmaz ve Özge Azen Altın  ise Verdikleri bilgide “Ekibimiz geçtiğimiz sene 24 Saatlik etabını üçüncülükle tamamladığı iLumen European Solar Challenge’dan sonra tüm odağını 22 – 29 Ekim tarihlerinde Avustralya’da gerçekleşecek olan dünyanın en zorlu öğrenci yarışması Bridgestone World Solar Challenge’a çevirmiştir. 36 yıllık  geçmişe sahip bu yarıştan ödül ile dönen tek Türk ekibi olan İTÜ ZES GAE, Avrupa’daki başarısını BWSC 2023 ile taçlandırmayı hedeflemektedir.
Ekibimiz Avustralya’daki yarış öncesi son aracımız ARIBA ZES XE’yi test etmek ve BWSC 2023 yarış simülasyonunu gerçekleştirmek amacıyla 10 – 17 Temmuz tarihleri arasında Eskişehir, Konya ve Aksaray illerini kapsayan 3021 km.lik bir ZES İç Anadolu Testine çıktı.
İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi olarak, bu tur boyunca ARIBA ZES XE’nin performansını ve dayanıklılığını test ederek, Bridgestone World Solar Challenge 2023 yarışmasında Türkiye’yi ve İTÜ’yü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Ayrıca bize her zaman destek olan İTÜ rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu hocamıza, ana sponsorumuz ZES’e ve tüm diğer destekçilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ederiz” Dediler.

Hüseyin Tosun / Sultanhanı Haber Gazetesi  

 







Levent Çolakoğlu Özge Özlem Altın Anıl Korkmaz İstanbul Teknik Üniversitesi