GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZE KURA İLE HAYVANLARI DAĞITILDI

TAKİP ET

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi...

Reklam
Reklam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda 18-40 yaşları arasındaki genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenme uygulaması başlatılmıştı.

Bu kapsamda, Aksaray Belediyesi Et Entegresi hizmet binasında büyükbaş hayvancılıkla uğraşan genç çiftçilerimize destek programında kura çekilişi yapılarak 20 çiftçiye 6 adet büyükbaş hayvanları dağıtıldı.

Programa İl Müdürü Bestami Zabun, İl Müdür yardımcısı Mustafa Özateş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Adem İğdeli, Müdürlük teknik personelleri ve bir çok genç çiftçi katıldı.

İl Müdürü Bestami Zabun yapmış olduğu açıklamada  '' İlimizde 20 tane çiftçimize kura ile hayvanlarını teslim ettik. Buradaki amacımız gelir getiren hayvancılığın yaygın hale getirmek ilimizin, bölgemizin, ailelerinin ekonomik gelirlerini artırmak, daha öncede arıcılkla uğraşan çiftçilerimize destekleri verildi,  Bu projenin faaliyete geçirilmesinde katkı sağlayan Sayın Bakanımız Faruk ÇelikBeyfendiye, Devletimize, Başbakanımıza ve  Cumhurbaşkanımıza, teşekkürlerimi arz ediyorum'' Dedi. 

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilmesine yönelik başlatılan ve köyden kente göçü tersine çevirmesi beklenen uygulama, Aksaray İlimizde 7.493 adet genç çiftçi müracaat etmiş olup Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 177 adet projenin desteklenmesine karar verilmiştir, denildi.