AKSARAY VALİLİĞİ ÖNCÜLÜĞÜNDE AKSARAY'A İLK DEFA GELEN 370 ÖĞRENCİ SULTANHANI KERVANSARAYINI GEZDİ

TAKİP ET

Aksaray Valiliği Öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Aksaray Belediyesinin destekleri ile Aksaray Üniversitesini kazanan ve Aksaray'a gelen yaklaşık 370 Üniversite öğrencisi Sultanhanı Kervansarayını gezdi.

Reklam
Reklam

Aksaray Valiliği Öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Aksaray Belediyesinin destekleri ile ASÜ Turizm topluluğu ile Aksaray Üniversitesini kazanan ve Aksaray'a gelen yaklaşık 370 Üniversite öğrencisi Sultanhanı Kervansarayını gezdi.

Aksaray İl kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Konuya ilişkin verdiği bilgide; "Aksaray Valimiz tarafından Aksaray Belediyemizin de destekleri ile Aksaray Üniversitemizi kazanarak Aksarayımıza gelen Öğrencilerimiz için bir kültür gezisi düzenledik, bu gezimizin de ilk durağı olarak Sultanhanı kervansarayımıza geldik, bu Görkemli Selçuk eserini öğrencilerimize tanıttıktan sonra Ihlara Vadimiz ve Diğer tarihi mekanlarımızı da gezeceğiz bu sayede Aksarayımız da Öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz Ülkemizin çeşitli illerinde Aksarayımızın birer fahri hemşehrisi olarak Aksarayımızı tanıtacaklar. Bu gezinin Düzenlenmesinde Başta Sayın valimize, Desteklerinden dolayı Aksaray Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve tüm katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.


Sultanhanı kervansarayını gezmeye gelen öğrenciler ise Kervansaray hayran kaldıklarını belirterek "İsmim Merve Burdur'dan Aksaray üniversitesini bu yıl kazanarak geldim Valilik ve Üniversitemizin bu şekilde Aksaray'ın tarihi yerlerini tanıtıcı Kültür turları düzenlemesi çok güzel Bu tarihi mekanlardan birisi olan Sultanhanı'nda bulunuyoruz şuan Sultanhanı ismini duymuştum Fakat bukadar Gösterişli ve buram buram Tarihin hissedildiği bir yer olduğunu inanın düşünmemiştim Gerçekten çok Muhteşem bir yer özellikle kapalı alandaki ışıklandırma ve akustik çok harika İnşllah ailemi de buraya mutlaka getirip gezdirmeyi düşünüyorum" dedi.


Sultanhanı Kervansarayı gezisinde Öğrenciler tarihi mekanda hatıra Fotoğrafları çekinirlerken İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Sultanhanı kervansarayı hakkında bilgiler verdi. Gezi Sultanhanı Kervansarayı önünde Hatıra fotoğrafı çekimiyl sona erdi.

    Hüseyin Tosun
Sultanhanı Gazetesi