YONCA FİYATLARINDA TEKELLEŞME İDDİALARI ÇİFTÇİLERİ RAHATSIZ EDİYOR
Sultanhanı, Eskil, Yenikent ve civarında Yoncanın ilk diriminin başlaması ile Yonca üreticileri Yonca alımında Tekelleşme oluştuğunu iddia ederek bu şekilde devam ederse Üreticiler farklı ürünlere yöneleceklerini belirtiyorlar.
Yayınlanma :
11.05.2020 08:08
Koranavirüs salgını ile birlikte gıda fiyatları ile birlikte yem fiyatlarında da ciddi artışlar meydana gelirken, Yonca üreticileri yonca alım-satımı yapan esnafların fiyat anlaşmasına gittiği yönünde söylemlerin kısa sürede çiftçiye uzun sürede ise söz konusu esnaflara zarar vereceğini belirterek tepki gösterdiler.
Yonca üreticisi çiftçiler "Yonca alım işi ile uğraşan arkadaşlardan bir bölümü yonca fiyatlarını en tabandan almak için toplantılar yapıyorlarmış, ucuz fiyata yonca almayı düşünen arkadaşlar en başta siz zarar edersiniz! çiftçi kazanamazsa sürer mısır eker. Mısır fiyatı 1400 TL'yi geçti, ayrıca alternatif bir sürü ürün var.
Geçen yıl yonca üreticisinin 4'te 1'i sürdü kaldı 4'te 3'ü.
Bu sene de böyle yaparsanız 3'te 2'si sürer kalır size 3'te 1'i!" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: