HERKESE LAZIM OLAN ADALET
Yayınlanma :
12.03.2016 11:03
Adalet mülkün temelidir. Gerçek adalet oran eşitliği değil, herkese hakkını vermektir. Adalet tutkunuz, itidal düsturunuz, hakikat taassubunuz, zulüm hasmınız olsun. Ahiretini, İnkâr eden adalete kayıtsızlıktır, Hikmet ilmin kemali, gerçek adaletin kemalidir. Adalet bir hak değil vecibedir. Adaletin hatırı, her hatırdan üstündür. Hükmederken adil olun.
Adalet arayışı hiçbir mülahazaya mazerete kurban edilemez. Haklının hakkını almasına yardımcı olun. Adil olunuz, Adalet hükmün ve yönetmenin ruhudur. Adil olmak hikmeti gerektirir. Karşıtı zulümdür. Zulüm bir şeyi yerinden etmektir. Hikmet ise, her şeyi yerine koymaktır. Kimliği ne olursa olsun mazlumu savunmak adaletin şiarıdır.
Zorluğa ve darlığa düşen acziyetini Allah’a itiraf eder. Devlete müracaat eder, hakkını arar. Adaletsizlik medeniyetleri mahveder.
Zulme seyirci ve sessiz kalmak Hz. Peygamber diliyle şeytan olmaktır. Allah bir kutsi hadiste Zulmü kendime bile haram ettim buyurmaktadır.
Allah, insanlar arasında hükmederken adaletle hükmetmenizi emrediyor.4-Nisa/58.
Bir topluma olan kin ve nefretiniz sizi onlara karşı adaletsizliğe ve aşırılığa sevk etmesin. 5-Maide/8.
Ve ölçtüğünüz zaman ölçüyü tam tutun, tartıp değerlendirdiğinizde (ise ) dosdoğru kıstas ile tartıp değerlendirin. 17-İsra/35.
Savrulan kendi aleyhine savrulmuş olur, hakikate sırt çeviren yalana yüzünü dönmüş olur. Gerçeğin aksini savunan kendini aldatır. Gerçekten sapan yalana sürüklenir. Adalet en yüce değerlerden biridir. Adalet haksızlığa karşı her insanın sınacağı barınacağı yerdir. Günümüz de insanlar birbirlerine karşı dürüst olmaması, haksızlık ve adaletsiz olmalarıdır.
Toplumu bir virüs gibi saran, bu davranışları delillendirip temizlemek ise adalete düşmektedir. Ancak adalete şahitlik edecek, işini kolaylaştıracak şahitlik sorumluluğu ne yazık ki günümüz ortamında yeterli değildir.
Hz Ömer, Adalet mülkün temelidir demiştir. Adaletli davranmazsan zulmetmiş olursun, zulüm ise bir şeyi yerinden etmektir. Vahiy konuşunca mümin susar. Adalet konuşunca her şey susar.
İnsan’ın vicdanı bozulursa, elinin terazisi de bozulurmuş.
Allah kullarına ölçüyü ve tartıyı adaletli olmak için yarattı. Onun için ey insan birbirinize adaletli ve merhametli davranın.
Bireylere ve Toplumlara adaletli davranmayanlar, yakından uzaktan dost ve yardımcı bulamazlar. Adalete ihtiyaç duymayan haksız karar verenler bir gün gelir kendileri de. Adaletsizlik selinde boğulurlar.
Adaleti olmayan devletler ve İnsanlar, Toplumlar birbirlerine kin ve nefret beslerler, kavga ederler, ahlaken çökerler. Devlet adaletli olursa insanlar bir birlerine haksızlık zulüm etmezler. Hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değil, her insan ahiret’te ilahi adaletin terazisinde kendi görecektir.
Zaferler çok zor şartlarda kazanılır fakat dikkat etmezseniz, adaletli davranmasanız çok çabuk kaybedersiniz. Haklının hakkını almasına yardımcı olunuz. Devletin namusunu adalettir. Devleti temelini bu yüce makamlar oluşturur, Devletin vatandaşlarının hakkını da bu kurumları korur, adalet karar verilirken ayağa kalkılır, adaleti ayağa kaldıranlara selam olsun.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: