Aksaray fizyoterapist günlüğü-2
Yayınlanma :
09.10.2019 14:41
Aksaray fizyoterapist günlüğünde, ikinci yazımızda teknoloji beklentileri ve sonuçlar üzerine biraz hemhal etmek istiyoruz. Rehabilitasyon alanında da cihaz uygulamaları fizik tedavi de olduğu kadar hızlı ilerlemiyor. Burada önemli olan fizyoterapistin bireysel çıkardığı programlar ve uyguladığı yöntemlerdir. Dünya serepralpalsi gününün denk gelmesi dolayısıyla bu rahatsızlık için birkaç kelam etmek gerekebilir. Serepralpalsi; rehabilitasyon alanın en çok görülen hastalarındandır. Bu hasta grubuna bireysel emek en çok verilen hastalar diyebiliriz. Bu emek cihazlarla değil bireysel kas gücü ile olduğu için çok büyük değere sahiptir. Bunun önemini bir sağlık emekçisi olarak çok yüceltmek gerek. Fizik tedavide ki cihaz uygulamaları ise ağrı üzerine farklı yöntemlerle çözüm amaçlanır. Ağrı tedavisinde cihaz teknolojisi gelişirken fizyoterapistin emek alanında yöntem gelişimi de paralel gitmektedir. Yine rehabilitasyon alanında ki kadar olmasa bile fizik tedavi de fizyoterapistin bireysel uygulamaları çok özel bir yere sahiptir.
Fizyoterapistlerin mesleki hayatlarında fiziksel yoğunluk ve yorgunluk düzeyleri oldukça yüksektir. Bu yüzden vücut yıpranması da hızlıdır. Fiziksel bir alanda hizmet verip, kendi fiziksel yıpranması ile giden bir işte çalışan bir meslektir, fizyoterapist. Belirli bir yaştan sonra sürdürülmesi neredeyse imkânsız olacağını söylemek abes olmasa gerek. Bu yüzden bu meslekte çalışırken hastanın sağlığı kadar kendi geleceğini de düşünmek zorundadır. Bireysel emeğin görülmemesi bu yüzden öneme sahiptir.
Aksaray fizyoterapist konusunda hala istenilen orana ulaşamasa da fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç oranı yüksektir. Meslek elemanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve güncel yöntemlerle donatılması da ihtiyaca binaen önemlidir. Aksaray serepralpalsi gibi rahatsızlıklarda hala cihazlar konusunda diğer illere muhtaç durumdadır. Umarım tez zamanda buda aşılır ve kendine yeten bir şehir olur.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: