RAMAZAN ÖNCESİ SULTANHANI İLÇE HALKI GIDA DENETİMİ İSTİYOR!
Aksaray'da Ramazan ayı öncesi Gıda satışı yapan Market ve satış yerleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi yetkilileri ve İl müdürünün bizzat katılımı ile denetlendi. Vatandaş Soruyor; Sultanhanı ilçesinde de Ulusal Market zincirlerinin şubeleri ve diğer Gıda satışı yapan yerler denetleniyor mu?
Yayınlanma :
03.05.2019 15:50
Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün Sultanhanı ilçesindeki Gıda satışı yapan iş yerlerinde belirli periyotlarla denetim yapıp yapmadığını soran vatandaşlar biz böyle bir denetimi görmedik dediler. Vatandaşlar konu ile ilgili şu görüşlere yer verdiler. "Aksaray'da Tarım ve Orman il müdürlüğü Yetkilileri (Eski İsmi ile Gıda ve Tarım il müdürlüğü) Gıda satışı yapan iş yerlerinde denetimler yaptığını basın aracılığı ile görüp okumaktayız, biz Sultanhanı ilçemizde de Bu şekilde denetimler yapılmasını istiyoruz, İlçemizde Biz bu zamanedek böyle bir denetim yapıldığını göremedik, bizlerde ilçemizde denetimler yapılarak bizlerin gıda güvenliğinin yetkililerce sağlanmasını istiyoruz" dediler.
AKSARAY'DA RAMAZAN ÖNCESİ DENETİMLER YAPILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı Aksaray İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Ramazan ayında da gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren, ramazan paketi hazırlayıp satan işletmelerin denetimi Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf Yeşildal, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik elemanları eşliğinde gerçekleştirildi.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimler gerçekleştirilirken Ramazan kolisi hazırlayıp satan işletmelerin uyması gereken kurallar ile ilgili gerekli bilgilendirilmeler yapıldı. Ramazan kolisine giren gıda maddelerinin son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihinin geçmemiş olması gerektiği, kolide olan gıda maddelerinin hepsinin üzerinde her bir ambalaj bazında etiket olmasına dikkat edilmesi hususunda bilgilendirme yapıldı. Etiket bilgilerinin ise Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme Yönetmeliği'nde belirlenen esaslara uygun olması gerektiği konusuna dikkat çekildi.
Vatandaşlar için hazırlanan Ramazan kolilerinin kontrollerin devam edeceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, "Ekip arkadaşlarımızla beraber rutin olarak yaptığımız denetimleri Ramazan ayında da arttırarak devam ediyoruz. Denetimler toplu tüketim ve satış yerlerinde yapılıyor. Ramazan ayında zincir marketler ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda kolileri hazırlıyor. İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi olarak, kolideki paketlerin tüketime uygun olup olmadığını kontrol ederek vatandaşlarımızın kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlıyoruz. Yapmış olduğumuz incelemelerde de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı işletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Gıda işletmelerine yönelik denetimlerimiz Ramazan ayı boyunca devam edecek." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: