ESKİL İLÇESİNDE DEFİNECİLER TARİHİ HÖYÜĞÜ TALAN ETTİLER
Özellikle Eskil bölgesinde yaygın olarak görülen ve tarihi yapıtlardan olan höyüklerden birisi olan Tosun höyüğü, define avcıları tarafından adeta talan edildi. Define avcıları höyüğün giriş kapısını açmayı başardılar.
Yayınlanma :
19.02.2020 11:38
Define avcıları höyüğün giriş kapısını açmayı başardılar.
Define avcıları bu kez hedef olarak Eskil’de bulunan bir höyüğü seçtiler. Höyügü iş makinesiyle kazan define avcıları, höyüğün girişi olduğu tahmin edilen bir tüneli açtılar. Bölgenin sık sık define avcıları tarafından ziyaret edildiğini dile getirin yayla halkı,” Define avcıları akşamları sürekli geliyorlar. Bölgede zaman zaman arama yapıyorlar. Şikayet ettiğimiz zaman jandarmanın geldiğini gördüler mi kaçıyorlar. Aslında höyüğe yıllar önce resmi kurum tarafından girilmişti ve herhangi bir tarihi bulgu bulunmamıştı. Define avcıları önceleri kazmalarla kazıyorlardı, artık işi iş makinesine kadar götürmüşler” dediler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: