YEŞİLTÖMEK KÖYÜNDE KADES BİLGİLENDİRMESİ

TAKİP ET

Jandarma tarafından Sultanhanı İlçesi Yeşiltömek Köyünde ikamet eden erkek vatandaşlara kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilerek broşür dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Konuya lişkin yapılan açıklamada; "Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, kadın vatandaşlarımıza yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerine azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

    Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde, Aksaray İli Ortaköy İlçesi Kümbet Köyünde ikamet eden kadın vatandaşlarımıza; Kadın Destek (KADES) uygulamasının cep telefonuna indirilmesi, uygulamanın cep telefonuna indirildikten sonra nasıl kullanılacağı ve sağladığı kolaylıklar hakkında bilgilendirme yapılarak tanıtım broşürü dağıtılmıştır. Ayrıca, İçişleri Bakanlığının “Kadına El Kal-Ka-Maz!” sloganıyla 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimleri verilmesine yönelik genelge kapsamında; Sultanhanı İlçesi Yeşiltömek Köyünde ikamet eden erkek vatandaşlarımıza ise kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilerek broşür dağıtılmıştır.

    Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir." denildi.