SULTANHANILI HEMŞERİMİZ MURAT GÖRMEZ EĞİTİM BİR-SEN BAŞKANI OLDU

TAKİP ET

Aksaray Eğitim-Birsen yaptığı 6. olağan genel kurulu ile Başkanını belirledi. Sultanhanılı Hemşerimiz Murat Görmez Eğitim-Birsen başkanı seçildi.

Reklam
Reklam

Aksaray Eğitim-Birsen yaptığı 6. olağan genel kurulu ile Başkanını belirledi.  Geçtiğimiz Hafta sonu Düzenlenen Aksaray Eğitim-Bir-Sen Şubesinin 6.Olağan Genel Kurulu saygı duruşu, istiklal marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Aksaray Eğitim-Bir-Sen Şubesi yaptığı 6.Olağan Genel Kuruluna, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Öztürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İshak Adıyaman, Cebrail Öz, Konya Eğitim Birsen ve Memursen Başkanı Nazif Karlıer ve başkan yardımcıları, Aksaray Büro Memur Sen Başkanı Halil Yalçın, Sağlık Sen Başkanı Rıfat Kaya Emekli Memur Sen Başkanı Bilal Bilecik, Nevşehir Eğitim Birsen Başkanı Mustafa Çiftçi ve Eğitim Birsen üye ve delegeleri katıldı. 

Aksaray Eğitim-Bir-Sen Şubesi Başkanı Murat Günaydın kongre öncesi yaptığı konuşmada; "2004’de Ağaçören temsilciliği ile Eğitim Bir Sen’de yönetim görevine başladım.2010-2014 arası Aksaray’da Şube başkan yardımcılığı 2014 ile 2022 arası 8 yıldır da şube başkanlığı yaptım. Kendi isteğimle hoş bir seda bırakarak görevimden ayrılıyorum. Yönetim kuruluma üyelerimize, Valimize Milli Eğitim Müdürümüze ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Murat Görmez Başkanıma ve yönetim kuruluna başarılar diliyor seçimimizin kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Aksaray Eğitim-Bir-Sen Şubesi 6.Olağan Genel Kurulunda konuşan Başkan Murat Görmez; "30 yıl önce, hak, emek ve özgürlükler için yola çıkan, kurulduğundan bu yana vesayetle mücadele eden, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için var gücüyle çalışan Eğitim-Bir-Sen Zirvede güven ve istikrarla kökleşen örgütlülüğümüz, 30 yıllık mücadeleyle bugünlere taşınan mefkûrelerin niteliksel ve kalıcı bir değere dönüştüğünü göstermiştir" dedi.

Başkan Görmez konuşmasının devamında; "Eğitim-Bir-Sen olarak, gerçekleri inkâr etmek, kronikleşen sorunları yok saymak, miadı dolmuş ideolojilerin arkasına sığınmak, vesayete diz çöküp biat etmek yerine, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına hassasiyet gösteren, sorunların çözümüne odaklanan emek örgütü kimliğini ve ağırlığını taşıyarak onurlu mücadelenin adresi olarak bugünlere geldik.Eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesinde, özgürlük alanlarının genişlemesinde, üyelerimizin ve tüm eğitim çalışanlarının yüzlerce kazanım elde etmesinde en büyük rolü biz oynadık. Sendikacılığımızın yanı sıra ülkemize, tarihimize, milletimize karşı sorumluluklarımız var, dedik; her kritik süreçte milletin kaderini kaderimiz bildik, ‘milletinden ayrı düşen hiçbir şey meşru değildir’ bilinciyle kaderimizi milletin kaderine bağladık.

Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünü sağlamak için daha fazla çaba harcamaya, üyelerimize verdiğimiz hizmetin niteliğini daha da artırmaya, emeğin hak ettiği değeri bulması için çalışma ve iş birliğimizi zenginleştirmeye, ülkemizin geçtiği kritik süreçlerdeki millî irade eksenli tavrımızı sürdürmeye, insanlığın hiçbir problemine sırtımızı dönmeden, mazlum ve mağdurlara el uzatmaya, yardım etmeye devam edeceğiz

Taraf mısınız diye soruyorlar. Durduğumuz yer tarafımızdır, bir daha üniversite önüne turnike konulmasın, kılık ve kıyafeti dolayısıyla kızlarımız turnikeye sıkıştırılmasın, ‘Üniversite kampüsü bir daha kışla olmasın, kamusal alan adı altında bir daha kadınlar dışlanmasın, başı açık, örtülü diye kendi aralarında kategorize edilmesin,‘disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunmaya devam etsin ki yargısız infaz olmasın, katsayı dayatmaları bir daha gelmesin,eğitimin üzerinde MGK kararı olmasın, ikna odaları adı altında imha süreçleri bir daha yaşanmasın ve çocukların akıl sağlığı ile oynanmasın,bir daha kimse ‘bin yıl sürecek diye tehdit savuramasın,‘millet iradesi bir daha örselenmesin, demokrasi korku tüneline sokulmasın,memur, dar gelirli millî gelirden hakkını alma mücadelesi verirken, rantiye devletin malına konmasın,Soros’un çocukları, faiz lobisinin tosuncukları arzıendam etmesin, her on yılda bir millet iradesi tokatlanmasın,beşli çeteler topuk selamıyla ihale almasın,kirli tezgâhlar karşılık bulmasın, mahşeri cümbüşçüler mutlu olmasın, 15 Temmuzlar olmasın, devlet ayakta kalsın  biz bunların tarafıyız. Memurun, demokrasinin, milletin tarafıyız. Medeniyetimizin, mefkûremizin, köklü geleneğimizin, güçlü geleceğimizin tarafıyız. Zulüm zamanlarında tarafsız kalanlara değil, derdi ve tarafı belli olanlara selam olsun diye konuşan Aksaray Eğitim-Bir-Sen Şubesi  Başkanı Murat Görmez, bugün ek ödemeden özel hizmet tazminatına, nöbet ücretinin alınmasından pandemi dönemi boyunca öğretmenlerin ek ders ücretinin eksiksiz alınmasına, akademik teşvik ödeneğinden, 3600 ek göstergeden kariyer sisteminin yeniden hayata geçirilmesine, Cuma namazı izninden hac iznine kadar yüzlerce kazanımın altına imza atan Eğitim-Bir-Sen’in mücadelesi vardır.  Bu haber www.sultanhanigazetesi.com sitesinden Kopyalanmıştır.

Kararlı ve emin adımlarla omuz omuza güvenli yarınlara yürüdüğümüz, bu kutlu yolda sendikamızı yarınlara taşıyacak yönetim kurullarında görev alan dava arkadaşlarıma canı gönülden  teşekkür  ediyor şimdiden başarılar diliyorum.

Bu günlere gelmemizi sağlayan tüm üyelerimize, işyeri temsilcilerimize, ilçe yönetimlerimize, şube yönetimlerimize; kadın komisyonlarımıza dünden bugüne emek veren tüm başkanlarımıza, beraber yol yürüdüğümüz Murat Günaydın başkanımıza genel yönetim kurulu üyelerimize ve genel başkanlarımıza teşekkür ediyor Aksaray Eğitim Bir Sen 6.olağan kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.

 

Aksaray Eğitim-Bir-Sen Bir Nolu Şubesi yaptığı 6.Olağan Genel Kurulunda seçilen başkan ve yönetim kurulu;

Başkan Murat Görmez,

Şube Başkan Yardımcısı Başkan vekili Yusuf Şahin,

Şube Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) Uğur Saraç,

Şube Başkan Yardımcısı (Mali işler) Yaşar Canbulut,

Şube Başkan Yardımcısı (Basın ve iletişim) Halit Yıldrım,

Şube Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) Mahmut Göktaş ve Şube Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal işler) Serhat Arslan isimlerden oluştu.




Aksaray Eğitim-Birsen Muray Görmez Aksaray Haber