Sultanhanı Nı Tehlike Mi Bekliyor, ?

TAKİP ET

Türkmenistan da 41 yol önce dogalgaz rezervi olan bir magrada çıkan yangın 41 yıldır hala yanıyor,,

Reklam
Reklam

Türkmenistan’ın yüzde 70’ini kaplayan Karakum Çölü, aynı zamanda bilim kurgu filmlerinde görülebilecek bir manzarayla dünya çapında üne sahip.
350 bin km karelik alanıyla dev bir çöl olan Karakum’da görenleri korkutan, devasa bir delik yer alıyor.
Birçoklarının düşüneceğinin aksine, bu delik bir meteor çarpmasıyla oluşmadı. Dev krater, insan eliyle, 41 yıl önce açıldı.
Doğalgaz rezervleri çok büyük olan bölgede sondaj çalışması yapan Ruslar, 1971 yılında doğalgazla dolu bir mağaranın ortaya çıkmasına neden oldu.
Açıldığı günden bu yana içinden alevlerin yükseldiği “Derweze” deliğinin yerel halk arasındaki adı “Cehenneme açılan kapı.”
Deliğin zehirli gazlar saçacağından endişelenen mühendisler, alevlerin birkaç günde söneceğini düşündü.
Ancak mağarayı dolduran gazlar, bugün bile yanmaya devam ediyor.
Delikten yükselen alevler, 350 kişinin yaşadığı Derweze köyündeki çukurdan kilometrelerce ötede bile görünebiliyor. Derweze, başkent Aşkabat’ın yaklaşık 260 km kuzeyinde kalıyor
Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Nisan 2010’da Derweze deliğini gözlemledi ve deliğin kapatılması gerektiğini belirtti. Ancak o günden bu yana bu konuda bir gelişme yaşanmadı.
Karakum Çölü, Hazar Denizi’nin doğusunda kalıyor. Hazar Denizi’nin, büyük petrol ve doğalgaz yataklarına sahip olduğunu biliniyor.

Haberimizde de yazdıgı gibi dogalğaz sonuçta bir magrada imiş SULTANHANIMIZDA DA doğalgaz depolamak için 12 adet çok büyük magralar oluşturulacak , umarız yetkililer ve mütahitler ilerde ALLAH cc göstermesin de bir aksilik olursa bu suni magralar da bir gaz sıkışması veya bir yangın ihtimali söz konusu olur sa bunlara karşı en yüksek düzeyde önlem ve güvenligi var mİ, bizler kasabamıza iş sahası imkanı dogdu düşüncesiyle BOTAŞ ın depolama tesisine seviniyoruz ama birde işin güvenlik düzeyi var umarız bunlar da göz önünde bulundururulur,,,

İŞTE TÜRKMENİSTANDAKİ O CEHENNEM ÇUKURU DENİLEN DOĞALGAZ REZERVİ NİN BULUNDUGU MAGARADAKİ YANGININ GÖRÜNTÜLERİ,, RABBİM BİZLERİ BÖYLE AFETLERDEN KORUSUN,,,,