SULTANHANI KAYMAKAMI ALPASLAN HASAT YAPAN ÇİFTÇİLERİ ZİYARET ETTİ

TAKİP ET

Sultanhanı ilçe kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan beraberinde Sultanhanı ilçe Tarım ve Orman Müdürü Merve Kutlu ve Sultangazi Köy Muhtarı Özcan Özdemir ile birlikte Sultanhanı ilçesinde hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek taleplerini dinledi.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçe kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan beraberinde Sultanhanı ilçe Tarım ve Orman Müdürü Merve Kutlu ve Sultangazi Köy Muhtarı Özcan Özdemir ile birlikte Sultanhanı ilçesinde hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek taleplerini dinledi.

Sultangazi Köyü yakınlarında Arazide hasat yapan çiftçileri ziyaret eden Kaymakam Alpaslan Çiftçilere bereketli hasatlar diledi. Alpaslan Çiftlerin talep ve sorunlarını da dinledi. Çiftçiler özellikle bölgemizin en büyük probleminin Sulama suyu olduğunu belirterek bu yıl yağışlarında yeteri seviyede olmaması nedeniyle yeraltı sularının da daha derinlere düştüğünü buna bağlı olarakta su sıkıntısı çektiklerini ve yeraltından su çıkarmak için ise enerjiye çok yüksek bedeller ödediklerini belirttiler.
Çiftçiler " Sayın kaymakamımız  öncelikle ziyaretiniz bizleri çok memnun etti sizi arazide aramızda görmekten çok mutlu olduk bu vesile ile sizlerin aracılığıyla Devletimizden su talep ediyoruz, uzun vadede bölgemize barajlardan sulama suyu getirilmesini istiyoruz, bu sayede bölge tarımımız kurtulur, yoksa bu su sorunu çözülmez ise bölgemizde çiftçilik biter ve Türkiye'nin tahıl ambarı Konya ovasında tarım biterse çiftçi biterse herşey biter bunu sizlerin aracılığıyla Devlet büyüklerimize iletmenizi istiyoruz, bir diğer Talebimiz ise kısa vadede Çözümlenmesi gereken enerji sorunumuz, Bizler ürünlerimizi sulayabilmek için çok yüksek maaliyetlerde enerji parası ödüyoruz, Devletimiz Elektrik şirketi ile anlaşma sağlayarak Tarımda elektrik fiyatlarına indirim ve ödeme kolaylığı sağlatmasını talep ediyoruz, Elektrik fiyatı hem çok yüksek hemde aylık olarak ödemek zorunda kalıyoruz, daha ürünümüzü yetiştirip satamadan aylarca fatura ödemek durumunda kalıyoruz bunada Devlet büyüklerimizden çözüm talep ediyoruz" dediler.

Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan ise Çiftçilerimizin bu sıcakta güneşin altında büyük emekler vererek ürünlerini hasat ettiklerini belirterek "çiftçilerimizin talep ve isteklerini dinledik gerekli yerlere bu taleplerini ivedi şekilde iletip çözüm sağlanması için gayret göstereceğiz çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum" dedi.
Ardından Kaymakam Hasan Hüseyin Alpaslan Hasat yapan biçerdövere binerek Hasat işlemi yapan operatörden bilgiler aldı ve hasat işlemini takip etti. 











sultanhanı kaymakamı kaymakam hasan hüseyin alpaslan Sultanhanı Aksaray Haber