SULTANHANI İPEKYOLU GİRİŞİMCİ KADINLAR TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ KURULDU

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinin ilk Kadın Kooperatifi kuruldu."Sultanhanı İpek Yolu Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi" ilçemizde kadın gücünü en iyi şekilde değerlendirerek özellikle Yöresel ürünleri canlandırarak istihdam sağlamayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Konu hakkında alınan bilgide "Ekonomik hayatta geri planda kalan ama üretimin temel taşı olan kadınlarımızın gerek ülke ekonomisine gerek de bölgesel ekonomiye dahil olmasını istiyoruz .Sayın Valimizin Kadınlar Üretecek ,Aksaray Güçlenecek mottosuyla başlattığı projeye Sultanhanı İpekyolu Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile dahil olmuş bulunmaktayız. İlçe tarım müdürümüz Sayın Merve KUTLU bölgeye has tarımsal gıdaların farklı formlarda ,yenilikçi üretim ve pazarlama teknikleri ile hayat bulmasına dair çalışmalar yürütmektedir.

İlçemiz kadınları Halk Eğitimi Merkezindeki tecrübelerinden de yararlanarak geleneksel el sanatları ile de üretim yapmayı planlamakta olup, yapacakları çalışmalarda kadınlarımıza gerek Kaymakamlık tarafından gerekse Belediye Başkanlığı tarafından her tür destek verilmektedir.

Sayın Valimize böyle bir çalışma başlattığı için, Kaymakamımız Sayın Soner DİVLİ Beyefendiye ve Belediye Başkanımız Sayın Fahri SOLAK Beyefendiye çok teşekkür ediyoruz.
Bölge halkımızdan da destek bekliyoruz bu süreçte .İlk kadın kooperatifimiz İlçemize hayırlı uğurlu olsun şimdiden"...




sultanhanı ipekyolu girişimci kadınlar tarımsal kalkınma kooperatifi