SULTANHANI İLÇESİNDEKİ OKULLAR TAM NOT ALDI

TAKİP ET

Okullar ne zaman açılacak? Sorusu milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin gündemindeydi.

Reklam
Reklam

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Mart ayı itibariyle okullarda online eğitime geçildi. MEB yeni öğretim yılının başlangıcı için önce 31 Ağustos tarihini verdi. Ancak Bilim Kurulu toplantısında okulların açılacağı tarih görüşüldü ve yüz yüze eğitimin en az 1 ay daha başlamaması gerektiğinin önerildiği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'da okulların açılacağı yeni tarihi olarak 21 Eylül’ü olarak belirlenmesi ile geçtiğimiz hafta ilk ders zili çaldı. İlk önce anasınıfı ve birinci sınıfların yüz yüze eğitime başladı.

Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ağır Okullarda alınan tedbir ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ağır “Milli Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu tedbirler ve kararlar çerçevesinde İlçemizde de özellikle okul öncesi öğrencilerimiz ve birinci sınıf öğrencilerimizin devam edeceği okullarda pandemi süreciyle ilgili bütün tedbirler alınmış durumda. Öğrencilerimiz dönüşümlü bir şekilde eğitim alması için gereken hijyen kurallarının tamamını almış durumdayız. İlçemizde bu sene okul öncesi eğitim ve birinci sınıfa başlayacak 300’e yakın öğrenci bulunuyor. 30 kişilik sınıflarımızda 10 kişilik eğitim veriliyor. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uygulanan okullarımızda özellikle teneffüslerde öğrencilerin sosyal mesafeyi engellemek amaçlı öğretmenlerimiz yoğun cabalar zarf ediyor. İlçemizde sınıflar sürekli dezenfekte edilerek örgencilerimizin ve velilerimizin sağlığı için çalışıyoruz.” 


“ İLÇEDE 800 öğrencinin internet erişimi yok” 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ağır İlçede 800 öğrencinin de internet erişiminin olmadığını ifade ederek şu şekilde devam etti. “ İlçemizde 800’e yakın öğrencimizin de internet erişimin olmadığını tespit ettik. Evinde birden fazla öğrenci bulunan velilerin diğer çocukları için İnternet üzerinden eğitim almasını için öğrencilerimizin velileri ile görüşerek internet ve tablet alması yönünde çalışmalar içerisindeyiz. Durumu olmayan öğrencilerimiz için ise okullarda sınıflar açarak öğrencilerimizin bir şekilde burada eğitim alması için caba zarf ediyoruz. Okullarımızda yüz yüze eğitim için İlçe Milli Eğitim olarak gerekli sayıda maske ve dezenfekte malzemesi stoklarımızda mevcut durumda.

hamza ağır sultanhanı ilçe milli egitim müdürü hamza agır