SULTANHANI İLÇESİNDE 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ PROGRAMI

TAKİP ET

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" tüm yurtta olduğu gibi Sultanhanı İlçemizde de coşkuyla kutlandı.

Reklam
Reklam

Anma töreni Sultanhanı Ortaokulu Konferans Salonu'ndaki Programa Kaymakam Hasan Hüseyin Alpaslan, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neslihan İçli, Şube Müdürleri Süleyman Bozova ve Fatih Ceylan, İlçe İdare Amirleri ve Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

İstiklal marşımızın kabulünün 101.yılını kutluyoruz. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan istiklal marşımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyorum.Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez değerleridir.

İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir,
İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize sahip çıkmaktır,
İstiklâl Marşı'nı vakur bir şekilde okumak, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır.
Bağımsızlığınıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır.

İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için, Mehmet Akif'i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, "milli mücadele ruhunu" yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir.

 

Mehmet Akif kimdir?

                 
Milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, kurtuluş savaşında iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı, bir politikacı, bir gönül insanı.  Hayata veda edeceği anda hocam kalk bir İstiklal Marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar diye haykıran talebesine "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen kutlu bir vatanperverdi.