SULTANHANI İLÇESİ İKİNCİ ETAP TOKİ KONUTLARINDA İLK KAZMA VURULDU

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Talepleri toplanan ve Haziran ayında ihalesi yapılan Sultanhanı 2. Etap TOKİ 253 ADET KONUT, 1 ADET TİCARET MERKEZİ VE 1 ADET CAMİ İNŞAATI İLE ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ inşaatı başladı.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıl Talepleri toplanan ve Haziran ayında ihalesi yapılan Sultanhanı 2. Etap TOKİ  253 ADET KONUT, 1 ADET TİCARET MERKEZİ VE 1 ADET CAMİ İNŞAATI İLE ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ inşaatında ilk kazma vuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Sultanhanı İlçe belediyesi'nin Talebi ile Geçtiğimiz Haziran Ayında "Aksaray İli Sultanhanı İlçesi 253 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilen Sultanhanı 2. Etap TOKİ konutlarında inşaat çalışmaları başladı. 1. Etap Toki konutlarına Yakın olan ve Şehit Murat Yumuşak İlkokulu Arkasında Konya-Aksaray Yoluna cephesi olan alan üzerine yapılıyor.

İhale Şartnamesindeki bilgilere göre Tünel Kalıp Sistemi İle Yapılacak Olan 253 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemi İle Yapılacak 1 Adet Cami ve 1 Adet Ticaret Merkezi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılarak Yer tesliminden itibaren 550 (beş yüz elli) takvim günü içerisinde ihaleyi alan firmanın inşaatı bitirerek Teslim etmesi gerekiyor. Bu süreye göre Hak sahiplerinin Konutlarını 2021 Yılı Şubat-Mart ayları civarında almaları planlanıyor.