SULTANHANI HALKI DEVLET HASTANESİNİ BEKLERKEN BİR TANE AİLE HEKİMİNE KALDI

TAKİP ET

Sultanhanı ilçe halkı Açılışı adeta yılan hikayesine dönen İlçe Devlet Hastanesinin açılıp Branş Doktorlarının hizmet vermesini beklerken Mevcut sağlık hizmeti daha da vahim duruma geldi. Öyle ki ilçe Sağlık Ocağında sadece 1 Tane Aile hekimi hizmet vermeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçe halkı Açılışı adeta yılan hikayesine dönen İlçe Devlet Hastanesinin açılıp Branş Doktorlarının hizmet vermesini beklerken, İlçedeki Mevcut sağlık hizmeti daha da vahim duruma geldi. Öyle ki ilçe Sağlık Ocağında sadece 1 Tane Aile hekimi hizmet vermeye çalışıyor.

Sultanhanı Haber Gazetemize Ulaşan Bir Okurumuz İlçe Sağlık ocağında Sağlık hizmetinin 1 tane aile hekimi tarafından verildiği ve Okullardan da hekim Kontrolü Evrağı nedeniyle Sağlık ocağında Yoğunluk olduğu ihbarında bulundu. Bizlerde Gün içerisinde Vatandaşımızla birlikte Aile hekimliği merkezine giderek Durumu görüntüledik. Edindiğimiz bilgide İlçemizde 4 Aile Hekiminin bulunduğu ve 3 Tanesinin çeşitli nedenler nedeniyle izinli olduğunu ve 1 tane aile hekiminin hizmet verdiğini öğrendik.

 

İLÇE HALKI OLARAK HASTANE AÇILSIN DA BRANŞ DOKTORLARI HİZMET VERMESİNİ BEKLİYORDUK, ŞİMDİ 1 TANE AİLE HEKİMİ 10 BİN KİŞİLİK İLÇEYE HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYOR

Konu hakkında görüşlerini açıklayan Vatandaşlar ; “Okul tarafından 1. Sınıfa giden oğlum için Aile hekimliği tarafından muayene ve kontrollerinin yapılması için bir evrak gönderilmiş, bizde bugün aile hekimliğine gittiğimizde diğer velilerinde gelmesi ile çok yoğunluk vardı, Sorduğumuzda 1 Tane aile hekimim olduğu ve diğer 3 aile hekiminin de kimisinin doğum, kimisinin de yıllık izinli olduğunu öğrendim. İnanılır gibi değil, bizler İlçe olduk Artık hizmetler artarak gelir düşüncesindeyken Maalesef Özellikle de Sağlık Konusunda ilçemiz büyük sorunlar yaşıyor. En başta Devlet Hastanemiz Yıllardır bir türlü bitirilip açılamadı, Açılması da çözüm değil Eğer ki İçerisinde sağlık çalışanları, Uzman doktorlar ve Tahlil ve röntgen hizmetleri olmayacaksa zaten açılmasının da bir anlamı yok, İlçe Halkı olarak "Hastanemiz Açılsın da Branş Doktorları hizmet versin diye beklerken 1 Tane Aile hekimine kala kaldık” İlçemizin sağlık sorunlarına Başta Kaymakam ve Belediye Başkanı dahil bütün yetkililer biran önce çözün bulmalı.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

       Hüseyin Tosun

Sultanhanı Gazetesi / İHA


Sultanhanı Hastanesi Sultanhanı Aile Hekimliği