SULTANHANI 3. ETAP TOKİ KONUT FİYATLARINA VATANDAŞ TEPKİLİ

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinde Yapılan ve Geçtiğimiz günlerde Hak sahipliği Konut belirleme kurası çekilen Sultanhanı 3. Etap Toki Konutlarında Ödeme Planı açıklandı. Yakın zamanda Teslim edilmesi beklenen Konutların Fiyat ve Taksitlerinin yüksek olmasına Vatandaşlar tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçesinde Geçtiğimiz yıl Yapımına başlanan ve Tamamlanma Noktasına gelen Sultanhanı 3. Etap Toki Konutlarında Daire Fiyatları ve Ödeme Planı açıklandı. Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılan Konutların Aylık Taksit Fiyatlarında ve ödeme Plannında 2 Ayrı Altarnatif sunuldu. Bu Tabloya göre 180 ve 240 ay vade şenekleri ile farklı ödeme planı sunulurken 2+1 Dairelerde Bazı Aylık Taksitler 4.883 Lirayı bulurken Bu Fiyatlar  3+1 de 5.829 Liraları gördü.

Dairelerin açıklanan Satış Bedeli ise 2+1 lerde 1.248.599 Liraları bulurken, 3+1 lerde  ise 1.490.428 Liraları buluyor. Fiyat artışları ise Aylık 0,49 Seçeneği ve Memur Maaş Artışına endeksli seçeneği bulunuyor.

Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hak sahipleri tarafından 21 – 25 Kasım 2022 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Aksaray Sultanhanı Şubesi’nde imzalanacak. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariylev(Aralık 2022) başlatılacak.

(TOKİ TARAFINDAN AÇIKLANAN SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME AÇIKLAMASINA BURAYA TIKLAYIP ULAŞA BİLİRSİNİZ)

 

YÜKSEK TOKİ KONUT FİYATLARINA VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 

Fiyatların açıklanması ile birlikte Toki aracılığı ile Ucuz Konut alabilme hayali kuran Dar gelirli vatandaşlar ise "Bu Taksitleri Nasıl Ödeyebiliriz" diye düşünmeye başladı. Konu Hakkında Görüşlerini açıklayan vatandaşlar; "Yıllardır Kirada oturmaktaydım Toki Tarafından ilçemize yapılan Dar gelirliler için yapılacağı açıklanan sosyal konut Projesine başvurarak 2+1 Daireye başvurdum ve Kurada ismim çıktı, Bizde bir ev sahibi olabileceğiz diye ailecek çok sevindik, Geçen hafta da Hangi Dairenin bizlere çıkacağıyla ilgili kura çekildi ve Bina, Kat ve Daire Numaramız belirlendi, Sevinç ve Heyecanımız bir kat daha artmıştı. Kura sonrası  hafta sonu Sultanhanı 3. Etap Toki Konutlarının Şuanki Daire fiyatları ve Aylık Taksitlerini gösteren Tablo Toki Tarafından duyuruldu.Fiyat listesini Görünce İnanın Bir yanlışlık olduğunu Düşündüm Fakat Telefonla Yetkililerle görüştüğümde Bir yanlışlığın olmadığını ve fiyat listesinin Bu şekilde olduğunu öğrendim. Bütün Heyecan ve Sevincimiz Kursağımızda kaldı. Sözde Dar gelirliler için Yapıldığı açıklanan 2+1 Dairenin 240Ay vadede Fiyatları 1 Milyonun (Eski Para Birimi ile 1 Trilyon) üzerinde, Aylık Taksidi ise 4 Bin lira (Eski Para Birimi ile 4 Milyar) üzerinde Oda şuanki fiyatı ve Bir seçenekde Aylık 0,49 artış, Diğerinde ise Memur Maaş Artışına göre Her yıl artış olacağı Belirtiliyor.  Yahu Allah aşkına Asgari Ücret alan birisi Ayda 4 bin Küsürlira taksiti Nasıl Ödeyebilir, Bu insan Nasıl Hem Taksit ödeyip Ham de Ailesini Geçindirebilir, Sutanhanı ilçesinde Çarşı civarında Şuan 700-800 Bin liralara zaten Normal Daire satılmakta Toki Dairesi ise 1 Milyonun üzerinde, Bunun Neresi Dar Gelirliler için Sosyal Konut Projesi?. Biz Asgari Ücretlilerin Konut almaya Hakkı Yok mu? Bizler Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz, Asgari Ücretle çalışan Vatandaşların da Hem Taksit ödeyip Hemde Evini geçindire bileceği düzeylerde Bir fiyat ve Taksit ödemesi yapılmasını talep ediyoruz Biz Garibanların sesini Lütfen bir duyan olsun" diyerek tapkilerini dile getirdiler.

       Hüseyin Tosun

Sultanhanı Gazetesi / İHA


TOKİ TARAFINDAN AÇIKLANAN 2+1 DAİRELERİN ŞUANKİ FİYAT VE ÖDEME PLANI


TOKİ TARAFINDAN AÇIKLANAN 3+1 DAİRELERİN ŞUANKİ FİYAT VE ÖDEME PLANI

Sultanhanı 3. Etap Toki Toki Fiyatlarına tepki Yüksek Toki Taksitleri