SU ELÇİLERİ MOBİL EĞİTİM TIRI SULTANHANI İLÇESİNDE

TAKİP ET

KOP BKİ desteği ile yürütülen Su Elçileri Derneği, DSİ Genel Müdürlüğü, TAGEM, Konya Tarım İl Müdürlüğü ve DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ortaklığında devam eden KOP Suyuna Sahip Çık projesi kapsamında Su elçileri mobil eğitim tırı Sultanhanı ilçesinde çocuklarla ile buluştuk.

Reklam
Reklam

"Temiz Su, Yeşil Vatan” sloganıyla yola çıkan ve eğitici, öğretici ekipmanların yer aldığı Mobil Eğitim Tırının durağı Sultanhanı ilçesi oldu.

Sultanhanı kervansarayı önünde konuşlandırılan ve içindeki eğitim materyalleriyle çocuklara suyun öneminin anlatıldığı tıra öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sultanhanı kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, Belediye başkanı Fahri Solak ve Bazı kurum amirlerinin de katıldığı eğitim çalışmasında Çocuklara suyun öneminden bahsedildi.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Fahri Solak “Her şey gelecek nesillere temiz su, yeşil vatan bırakmak için. Bütün gayretimiz ve çalışmalarımız buna yöneliktir. Yaşadığımız ilçeyi, şehri, kaynaklarımızı korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin onlara karşı olan borcudur” dedi.

Daha sonra çocuklara Yeşilin ve suyun önemini anlatan çeşitli sinevizyon gösterimi yapıldı.


 




Temiz Su Yeşil Vatan Su elçileri Sultanhanı haber Aksaray