Selçuklu Belgeselinde Sultanhanı Da Tanıtılacak

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediyesi ile TRT\'nin ortaklaşa hazırladığı 'Anadolu\'da Selçuklu' belgeseliyle, Selçukluların Anadolu\'ya yerleşmesi, eserleri ve izlediği politikalar anlatılıyor. Belgesel için Anadolu Selçuklu Devleti\'ne 200 yıla yakın bir süre başkentlik yapmış Konya\'nın yanı sıra 20 ilde çekimler yapıldı.

Reklam
Reklam

 Konya Büyükşehir Belediyesi ile TRT ortaklaşa “Anadolu'da Selçuklu” belgeseli hazırlıyor.

Yaklaşık 8 ay önce çekimlerine başlanan belgesel için Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapmış Konya'nın yanı sıra yaklaşık 20 ilde çekimler yapıldı. Anadolu Selçuklu Devleti'nin mimari yapılarının ön plana çıkarıldığı belgeselde, özellikle cami, kervansaray ve medrese kavramları anlatılıyor. Anadolu Selçuklu Devleti'nin en önemli eserleri arasında yer alan Konya'daki Alaaddin Camii, Karatay Medresesi ve İnce Minareli Medrese, Beyşehir ilçesindeki Eşrefoğlu Camii ile Aksaray'daki Sultan Hanı çekimi yapılan eserlerin başında yer alıyor.

Kale ve saray kalıntılarının animasyonla canlandırılacağı belgesel 30'ar dakikalık 2 bölümden oluşurken ilk 30 dakikada Anadolu, ikinci 30 dakikada ise Anadolu Selçuklu Devleti’nin bölgeye yerleşirken sergilediği politika ile o dönemdeki inançlar, gelenekler, dostluk, hoşgörü ve eğitim açısından neler yapıldığı anlatılıyor.
Yönetmenliğini Hadi Şenol’un, görüntü yönetmenliğini Sarper Hokna’nın yaptığı belgesel yıl sonunda ilk olarak TRT HD, TRT 1 ve TRT Anadolu kanallarında yayınlanacak.