SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK SULTANHANI İLÇESİNDE...

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST için Bulunduğu Aksaray'dan Dünya'nın Ayakta kalabilen en büyük Selçuklu kervansarayı olan Sultanhanı kervansarayını ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Bakan Varank, Tuz Gölü'nün Aksaray bölgesinde düzenlenen TEKNOFEST 2022 Roket Yarışları'nda, takımları ziyaret etti, lise ve üniversite öğrencileriyle sohbet etti.  Varank, roket atışlarının ardından yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'te yarışmalarla gençleri geleceğin teknolojilerine hazırladıklarını söyledi.Gençlerin çok farklı kategorilerde geleceğin teknolojilerinde kendi takımlarını kurarak yarıştığını anımsatan Varank, "TEKNOFEST'e başladığımızda 14 farklı kategoride yarışmalar düzenliyorduk. Bu sene TEKNOFEST Karadeniz'e 5 binden fazla takım, 600 bine yakın yarışmacı başvurdu. Şu anda Türkiye'nin her tarafında bu yarışmalar yapılıyor. Bundan önce Ordu, Giresun ve Trabzon'daydık. Bugün Aksaray'dayız. Türkiye'nin her tarafında teknoloji yarışmalarıyla bir heyecan oluşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

 

YARIŞMALARIN ARDINDAN SULTANHANI İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tuz Gölü'nün Aksaray bölgesinde düzenlenen TEKNOFEST 2022 Roket Yarışlarının ardından Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer ile birlikte Sultanhanı İlçesini Ziyaret etti.

Sultanhanı İlçesinde Bakan Varank'ı Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, Belediye Başkanı Fahri Solak, Belediye Meclis üyeleri ve Muhtarlar karşıladı.

İlk olarak Belediye başkanlığını ziyaretinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ardından Sultanhanı Kervansarayında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Fahri Solak Bakan Varank'a Sultanhanı Kervansarayının Tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Kervansaray ziyareti sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sultanhanı ilçesinden ayrıldı.

 

     Hüseyin Tosun

Sultanhanı Gazetesi- İHA