MECLİS KİT KOMİSYON ÜYESİ MİLLETVEKİLLERİ SULTANHANI İLÇESİNİ ZİYARET ETTİLER

TAKİP ET

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyeleri, Sultanhanı ilçesini ziyaret ederek Sultanhanı kervansarayını ve Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Komisyon üyelerini, Sultanhanı Kervansarayı'nda Aksaray Valisi Ali Mantı, Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Ak Parti Sultanhanı ilçe başkanı İshak Yumuşak ve diğer yetkililer karşıladı.

Sultanhanı belediye başkanı Fahri Solak KİT Komisyonu üyelerine, Sultanhanı Kervansarayı hakkında bilgi verdi. Ardından Misafirlere Sultanhanı kervansarayı içerisinde yemek ikramında bulunuldu. Sultanhanı kervansarayı ziyaretinin ardından Komisyon üyesi Milletvekilleri Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi'ne geçti.

KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Yaşar ve komisyon üyelerine Botaş yetkilileri tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda tesisin dünyada kapasite bakımından tuz yapıları içine inşa edilen en büyük doğal gaz depolama alanı olduğu belirtildi. Sunumda Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Genişletme Projesi kapsamında yapılan ikinci bölümde inşa edilecek 40 adet kavernada 4,2 milyar metreküplük doğal gaz depolanabileceği kaydedildi. Tesisin ayrıca en çevreci tesis olduğu vurgulanarak Tesisten çıkartılan tuzlu suyun tuz gölüne aktarılması sayesinde Tuzgölündeki flamingo nüfusunun da büyük oranda arttığı belirtildi.


Sunum sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Yaşar, "Ülkemizin gelişmesi, kalkınması için enerji arzı ve güvenliği çok önemli. Bu anlamda buradaki tesisler ülkemiz adına çok önemli. Bu tesisin çevreci yönü de anlatıldı. Bu yönüyle de çok mutlu olduk. Komisyon üyeleri adına genel müdürümüz başta olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Botaş Genel müdürü Burhan Özcan ise yaptığı açıklamada "Türkiye'nin kalkınmasında enerjinin rolü tartışılmaz. Enerji arz güvenliği dediğimiz zaman Türkiye'de doğal gaz depolarıyla bu arz ve güvenliğe damga vurmuş bir tesisi ziyaret etti KİT Komisyonu üyeleri, Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Projemizin teknik kapasitesi ve teknik özelliklerinin yanında özellikle bu bölgenin simgesi haline gelen allı turnaların flamingoların yaşam alanına sunduğu katkıyla da projemiz Yeşil Dünya Bayrağı ödülünü almaya hak kazandı. Bu ödülün simgesi olarak da Yeşil Dünya Bayrağı'nı göndere çekeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından heyet Yeşil Dünya Bayrağı'nı göndere çekti. Ardından ise tesisi gezerek Sultanhanı ilçesinden ayrıldılar.


 Hüseyin Tosun
Sultanhanı İHA







sultanhanı botaş tuzgölü doğalgaz depolama kİt komisyonu sultanhanı ziyareti