KOP DESTEKLİ ÇADIR HAYVAN BARINAKLARI SULTANHANLI ÜRETİCİLERE TESLİM EDİLDİ

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinde küçükbaş üreticilerine Kop Proje desteği ile Modern Hayvan Barınağı ve Çoban evleri sahiplerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölge hayvancılığının gelişimine katkıda bulunmak ve sürü yöneticileri ile hayvan refahını artırmak için hazırlanan projelere hibe desteklerini sürdürüyor.

KOP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan ve 2022 yılı yatırım programında yer alan “Kop ile Koyunlar Mutlu Yetiştiriciler Umutlu Projesi” Sultanhanı ilçesinde uygulanmaya başlandı. Sultanhanı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen projede 11 Üreticiye portatif modern hayvan barınakları ile çoban evleri sahiplerine teslim edildi.

Konu Hakkında bilgi veren Sultanhanı İlçe gıda Tarım ve hayvancılık müdürü Merve Kutlu “Kop Bölge idaresi başkanlığımızın desteğiyle ilçe Müdürlüğümüzün yürüttüğü Kop ile Koyunlar Mutlu Yetiştiriciler Umutlu projemizi tamamladık.  11 Tane çoban çoban çadırımız 11 tane koyun ağılımızın kurulumunu bitirdik, Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın dediği gibi “Sen üret yeter” diyerek yetiştiricilerimize, küçükbaş hayvancılığı yaygınlaştırmak daha refah bir şekilde onların barınmasını sağlamak için projemizi tamamladık, yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Üreticilerden Mustafa Altınsoy “Çadırımızı aldık, 225 baş küçükbaş koyunumuz var, çadır için ilçe tarıma başvurduk oradan bize yardımcı oldular çok güzel rahat ödemesi de uygun faydalandık herkese teşekkür ederim” dedi.

Üreticilerden Tuncer Mutlu da; “ Sultanhanı ilçe tarım müdürümüz sağ olsun bu teşvikten bizleri de faydalandırdı Yüzde yetmiş Hibe desteğinden, yadeyse bizlerin bunu kurması mümkün değildi, 200 tane küçükbaş hayvanımız var şuanda onlara bakıyoruz” dedi.

Yine Küçükbaş Üreticilerinden Hasan Yumuşak da; “ Sultanhanın da yaşıyoruz Tarım ilçenin bize Yüzde yetmiş hibeli verdiği Çadırlardan memnunuz Koyunlarımız kış günü rahat etti Yapanlardan Allah Razı olsun” dedi.

 

Hüseyin Tosun / Sultanhanı Haber Gazetesi