GIDA VE KOZMETİK SEKTÖRÜNDE BÜYÜK TALEP GÖREN MOR HAVUÇ SULTANHANI İLÇESİNDE DE ÜRETİLMEYE BAŞLANDI

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinde Farklı ürün gruplarında üretimler yapılmaya devam ediyor. Son Olarak Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrolleri ile iyi Tarım uygulaması ile Mor Havuç üretimine başlandı.

Reklam
Reklam

Yurt dışında yapılan araştırmalarda iltihap kurutucu ve ateş düşürücü özelliği bulunduğu belirlenen mor havuçlar, hücre yaşlanmasını da önlüyor. Havuçlar aynı zamanda hiçbir zararı bulunmayan en doğal gıda boyası.

Bu faydaları ve Görülen talep nedeniyle Sultanhanı ilçesinde de Mor Havuç üretimine başlandı.

                           MOR HAVUÇ BİN BİR DERDE DEVA

Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, içinde bulunan ''antosiyanin'' adlı mor pigmentler sayesinde oldukça etkili bir antioksidan işlevi gören siyah havucun, ayrıca önemli bir iltihap kurutucu, ateş düşürücü (anti-inflamatuar) özelliği olduğunun da gözlemlendiği öğrenildi. Özellikle Avrupa ülkelerinde gıda ve kozmetik sanayinde kullanılan en verimli doğal gıda boyası olarak dikkati çeken siyah havuca rengini veren antosiyanin maddesinin hücre yaşlanmasını önlediği açıklandı.

 

SULTANHANI İLÇESİNDE İYİ TARIM UYGULAMASI İLE MOR HAVUÇ ÜRETİMİ YAPILIYOR

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrolünde Sultanhanı ilçesi ve Eşmekaya beldesinde Toplamda 2.000 dekar alanda Mor havuç üretimine başlandı. Ekim Yapılan Arazilerde İncelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav Üreticilerle istişarelerde bulundu ve Yetişen Mor havuçları inceledi, Bülent Saklav burada verdiği bilgide; "İlimiz Eskil ilçesi Eşmekaya Beldesi ve Sultanhanı ilçelerimizde toplam 2.000 bin dekar alanda müdürlüğümüz kontrolünde iyi tarım uygulaması ile yetiştirdiğimiz Mor Havuç gıda ve kozmetik sanayisinin ihtiyacına sunuluyor. Bereketli olsun inşallah" Dedi.

 

    Hüseyin Tosun

Sultanhanı Gazetesi