DEPREMLER SONRASI AKSARAY-KONYA YOLUNDA ve SULTANHANI İLÇESİNDE YARIKLAR OLUŞTU

TAKİP ET

Bölgemiz yakınlarında art arda yaşanan depremler sonrası Sultanhanı ilçesindeki arazide eski yarıklar genişledi, Aksaray-Konya yolunda yarılmalar meydana geldi.

Reklam
Reklam

24 Şubat Cuma günü Merkez üssü Konya’nın Ereğli ilçesi olan 4.3 büyüklüğündeki deprem ve 25 Şubat Cumartesi günü Merkez üssü Niğde’nin Bor ilçesi olan 5.3 büyüklüğündeki depremler Aksaray’da da hissedildi.

Depremler Sultanhanı ilçesinde de etkili şekilde hissedillirken Depremler sonrası Aksaray-Konya yolu’nun 50. Kilometresi Sultanhanı ilçesi yakınlarında yolda her iki yönde de yarılmalar meydana geldi.  Yolda boydan boya oluşan yarıklar dikkat çekerken trafik akışında bir aksaklık yaşanmadı. Vatandaşların dikkatini çeken yarılmalar tedirginlik oluştururken bu yol yarılmasının yaklaşık 1 kilometre yakının da ve yola yaklaşık 500 metre mesafedeki arazide de derin yarılmalarda gemişleme oluştu. Bazılarının geçmiş dönemde bazılarının ise yeni olduğu belirtilen yarılmaların derinliğinin yer yer 2 metreyi bulduğu gözlemlenirken uzunluğu ise 10 metreyi buluyor. Birden fazla oluşan yarıkların yaklaşık 500 metre alanda etkili olduğu gözlemlendi.

Özellikler Yola bu denli yakın bir alanda bukadar geniş yarıkların oluşması vatandaşlar arasında tedirginlik oluştururken Vatandaşlar yol zemininde her hangi bir çökme veya yarılma oluşması olasılığının yetkililerce araştırılmasını istediler.

Hüseyin Tosun  Sultanhanı Haber Gazetesi







Sultanhanı deprem AKsaray-Konya yolu yarılma Deprem