BELEDİYE HALK EKMEK İLE ÖZEL FIRIN FİYATLARININ AYNI OLDUĞU TEK YER SULTANHANI İLÇESİ Mİ?

TAKİP ET

Tüm Türkiye de Halk ekmek diye tabir edilen ve vatandaşlara özel fırınlara göre daha ekonomik ekmek satan Belediye Fırın fiyatları Tüm Türkiye de Özel fırınlara göre daha ekonomik ekmek satarken bu durum Sultanhanı ilçesinde farklı....

Reklam
Reklam

Tüm Türkiye de Halk ekmek diye tabir edilen ve vatandaşlara özel fırınlara göre daha ekonomik ekmek satan Belediye Fırını fiyatları Tüm Türkiye de Özel fırınlara göre daha Ucuz fiyata ekmek satışı yaparken bu durum Sultanhanı ilçesinde çok farklı.

Ülkemizde son aylarda iğneden ipliğe nedeyse herşeye büyük oranlarda zamlar yapılırken bu zamlardan Temel ihtiyaç maddesi olan Ekmek de nasibini aldı. Un fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı nedeniyle Sultanhanı ilçesinde de Ekmek fiyatları zamlandı. 1 Lira 50 Kuruştan satılan ekmek 2 Liraya yükseltildi.

Aksaray Merkezde de 1 lira 75 Kuruştan satılan Ekmek geçtiğimiz hafta 2 lira 15 Kuruşa yükselmişti. 

SULTANHANI HALKI SORUYOR! "BELEDİYE HALK EKMEK FİYATI NEDEN ÖZEL FIRIN FİYATIYLA AYNI?

Sultanhanı ilçe halkı ise  Halk ekmek fiyatını sorguluyor. Bugün itibariyle Aksaray Belediyesinden alınan Bilgide Aksaray Merkezde Belediye şirketi tarafından üretilen Halk ekmek fiyatının 1 Lira 40 Kuruş olduğu öğrenildi. Vatandaşlar ; " Bugün ilçemizde ekmeğe zam yapıldı, Doğrudur bütün her şeye zam yapılıyor, Undan Yağa ve yakıta kadar her şeyin fiyatı çok arttı, Ekmeğe de zam yapılabilir fakat biz ilçe halkı olarak 1 Lira 40 Kuruştan Aksaray merkez gibi bir yerde Ekmek üretimi yapılıp satışı yapılırken neden ilçe Belediyemize ait Fırın Özel fırınlarla aynı fiyatta Ekmek satıyor? Türkiye de hiç bir yerde Halk ekmek fiyatı Özel fırınlarla aynı değilken Sultanhanı belediyesi Kime hizmet için aynı fiyattan ekmek satıyor, Ozaman bu fırının özel fırınlardan ne farkı var? Aksaray da bile Özel fırınlarla Belediye fırını arasında şuan 75 Kuruş fark var, Konya da şuan ekmek Özel fırınlarda 1 lira 75 Kuruş Halk ekmek 1 lira 50 Kuruş, İlçemiz Belediyesi Ekmek fiyatında Büyük şehirlerle mi yarışıyor? 

Belediyemizin fırını Halka hizmet etmeli belirli kişilere değil, Halk ekmeği gerçekten Halkın ekmeği olmalı vatandaşın cebinde zaten ateş düştü bu ateşe bir kürek kömürde Sultanhanı belediyesi atmamalı Sultanhanı Belediyesi yetkililerinden bu fiyat konusunda acilen bir girişim bekliyoruz
" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

      Hüseyin Tosun
Sultanhanı Gazetesi / İHA

SULTANHANI İLÇESİNDE EKMEK 2 LİRA OLDU