BAŞARAN KÖYÜ SULTANHANI İLÇESİNE BAĞLANMAK İÇİN İMZA TOPLADI

TAKİP ET

Sultanhanı'nın ilçe olmasından sonra Başaran Köyü Eskil'den ayrılmak için imza topladı, gerekçe olarak da Eskil Belediyesi'nin Güneşli, Başaran ve buradaki köyleri umursamaması gösterildi.

Reklam
Reklam

Eskil Tuzgölü gazetesi'nin haberine göre Başaran köyü Sultanhanı ilçesine bağlanmak için imza Topladı. 

İşte Eskil Tuzgölü gazetesinde yer alan o haber!!!


Eskil’in en büyük özelliklerinden birisi olan toprak genişliği ve ticari gelişmişliği Eskil’den köylerin ayrılma girişimleriyle yara alacağa benziyor. Başaran Köyü Muhtarı Osman Uzun ve Başaran Köyü Kooperatif Başkanı Ahmet Canlı, başlattıkları imza kampanyasıyla birlikte, Başaran Köyü’nü Sultanhanı’na bağlamak için girişimlere başlattı. 400 kişinin isminin bulunduğu Sultanhanı’na bağlanma dilekçesine 350 kişi imza attı. Başaran’ı Sultanhanı’na bağlamak için imzaları Eskil Kaymakamlığına teslim etmeye hazırlanan köy sakinleri, Eskil’in Başaran’a sahip çıkmadığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başaran Köyü Kooperatif Başkanı Ahmet Canlı şu ifadeleri kullandı:
Bizlerin Eskil halkıyla hiçbir problemimiz yoktur. Benim Eskil’den birçok akrabam vardır ve Eskil’in halkını da çok severiz, Eskil’in halkıda bizleri çok sever. Fakat Eskil’in yönetiminin bizlere 30 yıldır bir sıkıntısı var. Örneğin Necati Belgemen 1999’da belediye başkanıyken, Konya üzerinden gelen belediye otobüsü Karakol Yaylası’na kadar gelir, 5 km uzaklıktaki Başaran Köyü’ne uğramadan bizim yolcularımızı, kadını kızı yaz kış, Karakol’un kavşağına “Ne haliniz varsa görün” der gibi bırakır giderdi.

Eskil bize hiçbir zaman bir köyü gibi davranmadı. Ne zamanki Sultanhanı ilçe oldu, ondan sonra biz ayrılacağız korkusuyla halimizi hatırımızı sorar oldu. Biz Niyazi Alçay Başkandan memnunduk fakat sonrasında yine unutulur olduk. Artık Başaran ve Güneşli diye bir yerin olduğunu herkes hatırlasın istiyoruz.
Eskil’in il genel meclis üyeleri de bizleri hiç umursamıyor. Eskil’in köylerine kilitli taş döşenir, 300 – 400 nüfuslu köyle, neredeyse 2 Bin nüfuslu Güneşli’ye aynı kilitli taş hakkı verilir. Allah için soruyorum bu adalet midir?

HÜYÜKLÜ’YE TATLI SU ÇEŞMESİ YAPILDI BİZE YAPILMADI

Eskil’in kasabası olan Eşmekaya’ya tatlı su çeşmesi yapıldı, Eskil’in köyü olan Başaran ve Güneşli’ye tatlı su çeşmesi yapılmadı. Bu kadar hane varken, bizleri hiç düşünen yok. Eskil’de birilerinin memleketi olan 10 hanelik Hüyüklü’ye bile tatlı su çeşmesi yapılırken, Başaran ve Güneşli’nin Eskil’de kimsesi olmadığı için dönüp bakan bile olmuyor.

Kısacası bizler hem resmi işlerimizi daha kolay hallettiğimiz için hem de Eskil yönetiminin bizi yok saydığı için, Eskil’den ayrılmak istiyoruz. Bununla ilgili imzalarımızı ve tüm resmi işlemleri hallettik. Önümüzdeki günlerde imzalarımızı, kaymakamlığa ve tüm gerekli mercilere sunacağız. Yapılacak referandumla da Eskil’den ayrılacağız ve Sultanhanı’na bağlanacağız.

başaran köyü sultanhanı ilçesi