ASÜ DE 250'NCİ SENATO TOPLANTISI 14 YIL ÖNCEKİ İLK TOPLANTI YERİNDE YAPILDI

TAKİP ET

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Senatosu, kurumsal hafızayı tazelemek ve 14 yıl içinde gelinen noktayı bir kere daha anımsamak için 250'nci toplantısını, ilk toplantının yapıldığı yer olan ve şu anda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak hizmet veren binada gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Bazı rakamların sürecin bütününün görülebilmesi bakımından önemli olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bir toplantının, bir buluşmanın veya geleneksel özelliği olan bir etkinliğin beşincisi, 10’uncusu, 50’ncisi, 100’üncüsü, 500’üncüsü, binincisi gibi tekrar noktalarının hatırlanmaya değer olduğunu belirtti. ASÜ kurulduğunda ilk Senato Toplantısının, 12 Eylül 2006 tarihinde, hali hazırda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak hizmet veren binada gerçekleştirildiğini anımsatan Şahin, “Biz de, 250’nci Senato Toplantısını ilk yapıldığı yerde gerçekleştirmek, hafızayı tazelemek ve nereden nereye gelindiğini bir kere daha anımsayarak, kurumsal hatıraları yâd etmek istedik” dedi.

ASÜ’nün 14’üncü yaşına yaklaştığını ve hızlı şekilde büyümeye devam ettiğini kaydeden Rektör Şahin, sözlerini, “Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Hep beraber üniversitemiz için hayırlı kararlar alabileceğimiz nice toplantılar yapmayı nasip etsin” temennisi ile tamamladı. 2006 yılından bu yana 429’a ulaşan Yönetim Kurulu Toplantılarının 500’üncüsünde de benzeri bir etkinlik yapılması planlanıyor.
 
250’nci Senato Toplantısı, yapılan açıklamaların ardından olağan gündem maddelerinin konuşulmasıyla tamamlandı.