2020 Trafik Cezaları - Yeni Trafik Cezaları

TAKİP ET

2020 yılı içerisinde birçok resmi kurumda olduğu gibi trafik cezalarında da bazı değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikler içerisinde en çok konuşulanlardan biri olan yayalara kesilen ceza oranlarıdır. Gelir idaresinin resmi olarak belirlediği ve Ocak 2020 itibari ile yayınlamış olduğu trafik cezaları arasında en çok göze çarpan olay, fiyatlandırmaların diğer senelere oranla çok yüksek tutulmasıdır. Aynı zamanda trafik cezaları diğer senelere oranla 22.60 oranında artış göstererek bir rekora imz

Reklam
Reklam

2020 yılı içerisinde birçok resmi kurumda olduğu gibi trafik cezalarında da bazı değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikler içerisinde en çok konuşulanlardan biri olan yayalara kesilen ceza oranlarıdır. Gelir idaresinin resmi olarak belirlediği ve Ocak 2020 itibari ile yayınlamış olduğu trafik cezaları arasında en çok göze çarpan olay, fiyatlandırmaların diğer senelere oranla çok yüksek tutulmasıdır. Aynı zamanda trafik cezaları diğer senelere oranla 22.60 oranında artış göstererek bir rekora imza atmıştır.

Bu yıl Uygulanan Trafik Cezaları

2020 trafik cezaları arasında en çok göze çarpan cezalar;

Seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak 288TL,

Emniyet kemeri takmamak 132 TL,

Muayenesi yapılmayan bir araç ile trafiğe çıkmak 288 TL,

Belirlenen Hız sınırlarını % 10’dan % 30’a kadar aşmak 288 TL,

Kırmızı ışıkta durma kuralına uymamak 288 TL,

Belirlenen hız sınırlarını % 30’dan % 50’ye kadar aşmak 598 TL,

Belirlenen hız sınırını % 50’den fazla aşmak 1.228 TL,

Alkol ya da uyuşturucu maddelerinin kişinin kanındaki miktarını belirlemek amacı ile polislerin teknik cihazları kullanılmasını kabul etmemek 3.516 TL oranlarında cezaya tabi tutulmaktadır.

Cezalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Trafik cezaları tüm şoförleri bilmesi gereken kuralları içermektedir. Bu nedenle şoförlerin tedbirli olması ve kurallara uyması çok önemlidir. Yeni trafik cezaları 2020 yılına ait tüm güncel cezaları da içerisinde barındırmaktadır. Cezaların belirlenen süre içerisinde ödenmesi gerekir. Aksi durumda faiz işleyecek ve ödenmesi daha zor bir hale gelecektir.

Trafik Cezalarını Nereden Öğrenebilirim?
Trafik cezaları kişilerin e-devlet sistemlerinden ya da www.egm.gov.tr sitesinden rahatlıkla öğrenebileceği bilgilerdir. Plaka sorgulanarak işlem yapılabilir. Tüm detaylı bilgiler yine aynı internet adresinden öğrenilebilinir. İnternet sitesi içerisinde trafik cezası ve otopark sorgulama bölümünden sorgulama işlemi yapılırken araç plakasına yazılan cezaları sorgula kısmından görülebilen bu cezalar aynı zamanda tüm otopark ve otoyol ücretleri cezaların da görülebileceği bölümlerden biridir. Bu site içerisinde sadece son 1 yıl içerisinde plakaya yazılan cezaları görmek mümkün olurken, e-devlet üzerinden bu zamana kadar yazılan bütün cezaları rahatlıkla görmek mümkün olmaktadır.

Ceza Yememek İçin Yapılması Gereken Nedir?
Tüm trafik kurallarına uymak ve her sene düzenli olarak yenilenen kuralları takip etmek, ceza yememek için önemli bir rol oynar. Aynı zamanda sürücülerin her türlü tabela ve uyarıcı ikazlara itina ile uyması yeterli olur. Bunun dışında alkol ve uyuşturucu madde kullanımı yapmamak ve polis çevirmelerinde zorluk çıkarmamak, rahat bir sürüş için ve ceza yememek için yeterli olmaktadır. Sürücü adayları her sene yenilenen bu trafik cezaları uygulamalarını aynı zamanda emniyet müdürlüğünün internet sitesi üzerinden de detaylı olarak takip edebilir. Detaylı bilgi için www.surucukurslari.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

trafik cezaları 2020 trafik cezaları yeni trafik cezaları sürücü adayları