İnsanların tarihte neredeyse her dönemde ilgi gösterdiği, sorunlarını ve zor durumlarını çözmek adına başvurduğu gaybi dünyalar, yaşantımızı baştan aşağı değiştirebilecek bir kudrete sahiptir. Üzerinde çok uzun süreler boyunca çalışmalar ve araştırmalar yapılan bu gibi alanlar, hocalar vesilesiyle günümüze kadar ulaşmış, tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de kullanılmaya devam etmektedir.
Hocalar konuunda güvenilir ve alanında uzman kişilerin tıpkı geçmişteki gibi çok detaylı çalışmalar yapabildiğini unutmamak gerekli. Türkiye’nin bu alanda en nitelikli isimlerinden biri olan Ali Gürses tarafından da belirtildiği üzere, bugün de dünyanın neredeyse her yerinden hocalara büyük bir talep görülmekte.
Gaybi Dünyaların Gücü ve Enerjisi Geçmişten Beri Hayatımızda
Tarihi belgeler incelendiğinde, rahmani alemlerin sadece bugün değil geçmişte de insanlar için oldukça önemli bir değer olduğu net biçimde görülebiliyor. Türkiye’nin önde gelen hocalarından olan Medyum Ali Hoca tarafından da söylendiği üzere, bu alemlerin hayatımıza neredeyse her dönemde dokunduğu, pek çok farklı işlem ile bizlere yardımcı olduğu biliniyor.
Rahmani dünyalar her ne kadar insanların fiziksel yaşantısından uzak ve bağımsız gibi görünse de pek çok hoca bu durumun tam tersi olduğunu belirtiyor. Ali Gürses tarafından da söylendiği üzere, rahmani dünyaların ve öte alemlere ait bilgilerin insan yaşantısına doğrudan etki ettiği görülüyor.
Ali Gürses, özellikle insanların zor durumlarında ve fiziksel dünyaların yetersiz geldiği hallerde rahman boyutlardan destek almanın fazlasıyla yaygın olduğunu belirtiyor. En zor durumlarda bile manevi alemlerden gerekli desteğin alınabildiğini ifade eden Ali Hoca, tüm bu çalışmaların aslında geçmişten gelen kadim ilimler ile yapıldığını vurguluyor.
Kadim İlimler Alemler Arasındaki Bağlantıyı Sağlıyor
Manevi ilimlerle alakalı Türkiye’nin en önemli uzmanlarından biri olarak bilinen Ali Gürses, hocaların yaptığı tüm işlemlerin aslında rahman boyutlardan gelen enerjiler ile gerçekleştiğini, hocaların bu dünyaları ilimler ile kullandığını belirtiyor.
Her biri sırlı ilimler olarak bilinen, öğrenmesi oldukça zor olan bu çalışmaların başında havas adı verilen çok eski bir alan geliyor. Tarih boyunca neredeyse her zaman el üstünde tutulmuş, binlerce yıl boyunca üzerinde çalışılmış olan havas, gaybiyata dair en gizemli konuların başında geliyor.
Ali Hoca tarafından da belirtildiği üzere, havas ilminin öğrenilmesi kişinin neredeyse tüm hayatını kapsayan, oldukça zahmetli bir iş olarak biliniyor. Gaybi dünyanın gizemlerini taşıyan bu özel ilmi çalışma, geçmişten bugüne korunarak ulaşabilmesi adına sadece el verme adı verilen farklı bir aktarım yöntemiyle taşınıyor. El verme sırasında üstat hocalardan bilgileri doğrudan alan hocalar, bu sayede bozulmayan ve zaman içinde değişime uğramayan, gerçek havas bilgilerini edinmiş oluyor.
Ali Gürses tarafından da söylendiği üzere, havas maneviyatın temellerini oluşturuyor olsa da bu özel alemlerde daha pek çok farklı, adını bile bilmediğimiz ilimler de bulunuyor. Tarihin her döneminde önemli bir yere sahip olan hocalar, insanlara faydalı olması ile tanındığı kadar aynı zamanda taşıdığı sayısız farklı sır ve gizemlerle de biliniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: