ZİRAAT ODASI BAŞKANI KOÇAK "ACİLEN TARIMSAL GİRDİLERDE DE KDV İNDİRİMİNE GİDİLMELİ"

TAKİP ET

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak Yaptığı açıklamada; "Tek başına yetmez ama acilen elektrik ve mazot başta olmak üzere, tarımsal girdilerde de kdv indirimine gidilmeli, indirim sonrasında oluşacak yeni fiyatlar kontrol edilmeli, zam fırsatçılarına izin verilmemelidir" dedi.

Reklam
Reklam

Emin Koçak Açıklamasının devamında; "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde açıkladığı temel gıda ürünlerindeki %8 KDV’nin %1’e indirilmesi elbette önemli, geçtiğimiz yıllarda karma yem ve bazı ikinci ürün yem hammaddeleri, gübre ve hammaddelerine uygulanan KDV oranlarında indirime gidilmişti fakat yapılan istismarlardan dolayı piyasalara katkı sağlamadığı görüldü.

Temel gıdada yapılan bu indirimin fiyatlara yansıtılması için istismarı önlemeye yönelik alınan tedbirler de büyük önem arz etmektedir.
Yeni sezona hazırlık yapan çiftçilerimiz konut ve işyeri elektrik faturalarındaki artışları görünce tarımsal sulama sezonunda kullanacağı elektrik faturalarının endişesini taşımaya başladılar.

Genel olarak bu elektrik fiyatlarıyla üretim yapılamacağı ön görülmektedir.
Üreticilerimizin verimli bir şekilde üretime devam edebilmeleri için elektrik fiyatları makul düzeye çekilmelidir. Tarım sektörünün stratejik önemi göz önüne alınarak, tarıma pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.
Sn. Cumhurbaşkanımızdan Çiftçimizin kullandığı mazot, tarımsal elektrik ile zirai mücadele ilaçları ve her türlü veteriner ilaç ve malzemelerinde KDV oranlarında indirime gidilmesini talep ediyoruz.
Gıda enflasyonunu düşürmek için tarımsal üretim maliyetini düşürmeli, üretimi destekleyerek arttırmalıyız." dedi.

Emin koçak Aksaray Ziraat odası Aksaray haberi