VALİ AYDOĞDU "AKSARAY KENDİ GÜZELLİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"

TAKİP ET

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu İl Özel İdaresi toplantı salonunda basın mensuplarıyla kahvaltılı yaptığı toplantıda Aksaray'ın çok değişeceğini yapılan köklü yatırımların etkisini yakın zamanda göstereceğini belirterek çalışmaların hangi aşamada olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu basın mensuplarıyla kahvaltılı yaptığı toplantıda Aksaray’ın çok değişeceğini yapılan köklü yatırımların etkisini yakın zamanda göstereceğini belirterek çalışmaların hangi aşamada olduğunu anlattı.

Teknofest alanı ulusal boyutta

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Daha önceki teknofest Festivallerinde ne tuvalet vardı Ne bir bekleme salonu vardı  gelen misafirlere mahcup oluyorduk, ancak biz oraya bir karşılama Merkezi yaptık bakan bey geldiğinde helikopterler geldikten gidişine kadar çok çok teşekkür etti farklı etkinlikler yapmaktan bahsetti. Tuz Gölü atış alanı ve teknofeste ait güzel bir alan oldu.
 
 Bizler geçiciyiz ancak Valilik makamı kalıcıdır. Diyen Aydoğdu ‘’Biz arkamızdan hayırla yad edilirsek o zaman seviniriz’’ diyerek Aksarayın profilini çizdi.

‘’ Aksaray ölçeklenebilir bir şehir. Yapacağınız bütün çalışmalar kendisini gösterebilir. Bizim yaptığımız altyapı Bakanlara , Roketsan genel müdürüne güzel gözükmesi onların ardı ardına  teşekkür etmesi ne güzel , mesela Hasandağı  Yamaç paraşütünde dünyada sayılı pistler arasında   şimdi Karbeyaz Oteli inşallah alacağız ve turizme kazandıracağız.


           OLUMSUZ HABER TÜM EMEKLERİ SİLİP GÖTÜRÜYOR

Aydoğdu:  Bir iliin Türkiyede hatta Dünyada tanıtılırsa katma değeri 3 beş kat artar, buraya rağbet artarsa zihniyet değişimi olur  eğitimle ekonomi eşit yükselir Zihniyet değişimi için çok çalışmak gerekir Tanıtımda bazen adımlar atıyoruz ancak kötü bir haber hepsini silip götürüyor. Ve izi silinmiyor bir toplantıda bir büroratla konuşurken Otizm vakası yaşanan yer mi diye sorunca olumsuzluğun yok olmadığını gördüm. artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bir görüntü atıyorsunuz her şey farklı boyutlara çekilebiliyor,
 bazen olumsuz haberler Bizim TOPLUM OLARAK  yaptığımız bütün güzelliklerin önüne geçiyor siz basın mensuplarına  çok görev düşüyor kendi Bulunduğunuz yere kötülemek size zarar verecektir biraz bu konularda hassasiyet göstermesi gerekir.
 
 bir insan köy yerinde yaşaması önemli değil Köyü içinde yaşatması kötü  kendisine gelişerek Şehirli olabilir ancak köy kafasıyla yaşarsa O zaman sıkıntı olur.
Biz tarımda 257 proje ile Türkiye'de önemlidir sıralama aldık Aksaray Türkiye ikincisi oldu  bu toprakların üzerinde yaşayan insanların önüne açarsanız neler yapabileceğini göreceksiniz birkaç öğrenci bana gelmiş Efendim bize 5 bin lira verebilirseniz teknofest'e katılacağız diyor bu 5000 lira ile yarışmalarda başarılı olacağına inanıyor bu çocuklar bunlara 5000 değil 15 bin 25 bin vermek lazım Bunlar Oraya gittiklerinde bütün bakanları görecekler bütün üst düzey yöneticileri görecekler işte o zaman vizyonu artacak geleceğin yönlendireni olacaktır. çocukların psikolojisi ileride öylesine güzel sonuçlarda olacak ki geleceğin insanlarını  yetiştireceğiz.
 
Aksaray özel idarenin varlığını keşfetti

Aksaray Ben burada Yüksel Çelik ve ekibine teşekkür ediyorum özellikle narlıgöl bizi çok yordu  anlatamayacağım hadiseler var ama sonunda başardık
Aksaraylı olarak yaptığımız en güzel sonuçlardan birisi olacak  inşallah.
 
özel İdare olarak bize gelen  her belediyenin ihtiyacını karşılıyoruz onların görüşlerini veya fikirlerini önemsemiyoruz
Biz kendi varlığımızı bilmiyoruz
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu konuşmasında bazı yerlerin marka değerlerini ön plana çıkartmaya çalışıyoruz mesela Ağaçören cevizi diyoruz paylaşım yapıyoruz  derdimiz Coğrafi işaretlerle Aksarayı tanıtmayı hedefliyoruz  Adam altına diyor ki Ağaçören cevizi mi var …!  Biz kendi varlığımızı bilmiyoruz.

Aksaray’a 18 adet kurultay yaptırdık  gelen kurultaylara katılanları biz sadece yurtlarda barındırdık ilk geldiklerinde suratları asık oldular ancak  sıcak ilgiyi görünce o kadar memnun oldular ki anlatamam yaptığımız  onlara bir Eşmekaya yoğurt ikram ediyoruz tadını hiçbir zaman unutmuyorlar, bizim meşhur kavunumuz var Onu ikram ediyoruz tadı damaklarında kalıyor  Biz odalarına diş fırçalarını bile bıraktık  birazda  onlara sevgimizi ikram ediyoruz, ilgimizi ikram ediyoruz giderken de Aksaray kadar samimi Aksaray'a kadar olumlu yer görmedik  Aksaray'da oldukça  faydalı bir toplantı yaptık dediler.
 
insanın sıcaklığı her şeyden önde gelir
 
Hamza Aydoğdu konuşmasında ''Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin insanın sıcaklığı her şeyden önde gelir ben böyle düşünüyorum'' diyerek  Biz rutin çalışmaların dışına çıkabilmek için sürekli çalışmamız gerekiyor muhakkak hatalarımız da olacaktır ancak bir şeyler yapmak için gayretimiz olursa daha güzel sonuçlar alabiliriz.
 
Bizim günlerimiz sayılıdır ne kadar hizmet verebilirsek sizler kazanırsınız ben belki 1 yıl sonra Yüksel Çelik 2 yıl sonra gidecek kalacaksa hizmetleriyle anılması kalacak onun için birllikte birşeyler yapmak için her fırsatı değerlendirmekte yarar var.