TOZOĞLU 'FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİ TARAFINDAN KESİLEN CEZALAR VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRMİŞTİR'

TAKİP ET

İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, son dönemde özellikle Konya'da 'fahri trafik müfettişleri' marifetiyle kesilen cezaların pandemi sebebiyle zaten zor günler yaşayan vatandaşlarıı canından bezdirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, yaptığı açıklamada; fahri trafik müfettişleri marifetiyle kesilen cezalarda Konya'nın nüfusuna göre en yüksek orana sahip şehirlerin başında geldiğine işaret ederek, "Hem şehir içerisinde, hem de şehirlerarasında trafiğin düzenlenmesi önemlidir ve devletin temel görevleri arasındadır. Kurallara aykırı davranan, trafik güvenliğini tehlikeye atanların da yaptırıma tabi tutulması gereklidir. Ancak son dönemde özellikle şehrimizde 'fahri trafik müfettişleri' marifetiyle kesilen cezalar pandemi sebebiyle zaten zor günler yaşayan vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Geçtiğimiz yıllarda fahri trafik müfettişleri marifetiyle kesilen cezalarda Konya nüfusuna göre en yüksek orana sahip şehirlerin başında geliyordu. Anlaşılıyor ki son dönemde de şehrimizde böyle bir çalışma yapılmaktadır" dedi.
 

DAYANAKSIZ VE KEYFİ CEZALAR YAZILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Fahri müfettişlerin kestiği cezaların çoğunlukla bir delille desteklenmediğine vurgu yapan Başkan Tozoğlu, "Bir hukuk devletinde aslolan idarece verilen kararların denetlenebilirliğidir. Ancak fahri trafik müfettişlerince kesilen cezalar çoğunlukla bir delille desteklenmemektedir. Bir ispata dayanmayan cezaların yargı mercilerince iptal edilmesi gerekirken ne yazık ki Sulh Ceza Mahkemelerinde iptal edilen trafik cezaları neredeysen yok gibidir.

Bu şartlar altında zaten ağır vergi yükü altında bulunan vatandaşlarımız bir de trafik müfettişlerince kesilen cezalardan ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Arzu edilen trafiğin düzen ve bir sistem içerisinde idare edilmesiyse bunun farklı ve sağlıklı yöntemleri vardır. Özellikle trafik cezalarına karşı itirazları değerlendirmek üzere il ve ilçelerde özel itiraz mahkemelerinin oluşturulması vatandaşımıza dayanaksız ve keyfi cezalar yazılmasının önüne geçecektir" ifadelerini kullandı.