SONUNDA BUDA OLDU! EŞMEKAYA KASABASINDA KORONA DOLANDIRICILIĞI

TAKİP ET

Eskil'e bağlı Eşmekaya Kasabasında, bugün iki Kişi kimliği henüz tespit edilemeyen şahıslarca aranarak 25 Biner TL dolandırıldılar.

Reklam
Reklam

Eskil’e bağlı Eşmekaya kasabasında, dolandırıcıların yeni senaryosu ortaya çıktı. İddialara göre Kendisini “C .E” olarak tanıtan bir kişi, Eşmekaya’daki iki vatandaşı arayarak, koronavirüs kapsamında bir ikametgahta yaşadıklarını ve uygulamadan bunun güncellenmesi gerektiğini söyleyerek, vatandaşlardan bilgilerini aldı.

Dolandırıcılar Aldığı bu bilgilerle vatandaşların hesaplarına girerek 25 Biner TL hesaplardan çaldıktan sonra ortalıktan kayboldu.

Konunun güvenlik güçlerine intikal etmesinin ardından, Eşmekaya Jandarma Komutanlığı olayla ilgili tahkikat başlatırken, Eskil’deki tüm muhtarlara aşağıdaki uyarı mesajını göndererek vatandaşların dolandırıcılara kanmaması yönünde uyarılarda bulunmasını istedi.

“0534 431 56 ** numaralı hattan ismini C. olarak beyan eden tanımadığı şahsın koronavirüs kapsamında ikamet değişikliği kapsamında aradığı, müştekinin Kimlik ve hesap bilgilerini talep ettiği, müştekinin bilgileri vermesi sonucu hesabından 25.000 TL para çekimi yapıldığı ve vatandaşların dolandırıldığı tespit edilmiştir.”

Kaynak: Tuzgölü Gazetesi

eşmekayada dolandırıcılık eşmekaya gündemi