RESMİ İZİN ALMADAN DRONE UÇURANLARA 18 BİN LİRA CEZA

TAKİP ET

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, insansız hava araçlarını (İHA) kurallara aykırı uçuranlara 18 bin TL'ye kadar para cezası verileceğini açıkladı. Ayrıca yeni düzenleme kapsamında uçakta cep telefonunu uçuş moduna almamanın cezası da 2 bin 603 TL oldu.

Reklam
Reklam

Genel Müdürlüğün, "2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle dronelere ilişkin aykırılıklarda uygulanacak para cezaları da belirlendi.

Bu araçlarını Genel Müdürlük tarafından oluşturulan kayıt sistemine kaydetmeyenlere verilecek para cezası 9 bin 13 lira olarak belirlendi. Kayıt sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar veya veri girişi yapanlara da 18 bin 25 lira idari para cezası uygulanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca belirlenen kurallara aykırı olarak veya mülki idare amirlerince tespit edilen alanlar dışında drone uçuran kişiler ile Genel Müdürlüğün dronelerle ilgili koyduğu kurallara ve bu kapsamda sivil havacılığı düzenlemek maksadıyla alacağı önlemlere uymayanlara da bin 803 liradan 18 bin 25 liraya kadar idari para cezası verilecek.