OKULLARDA 'TÜKETİCİ HAKLARI' KONULU RESİM VE KARİKATÜR YARIŞMASI

TAKİP ET

Resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretim gören ortaokul 5,6,7,8'nci sınıf öğrencilerini kapsayan 'Tüketici Hakları' konulu resim yarışması ile lise 9,10,11,12'nci sınıf öğrencilerini kapsayan 'Tüketici Hakları' konulu karikatür yarışması düzenlenecek

Reklam
Reklam

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünden alınan 25.11.2019 tarihli ve 00049733643 sayılı yazıda; Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda sanatsal faaliyetlere katılımı artırmak, sanatsal aktivitelerde etkin rol oynanmasına ve öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine olanak sağlamak amacıyla tüm Türkiye’de resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretim gören ortaokul 5,6,7,8’nci sınıf öğrencilerini kapsayan “Tüketici Hakları” konulu resim yarışması ile lise 9,10,11,12’nci sınıf öğrencilerini kapsayan “Tüketici Hakları” konulu karikatür yarışması düzenleneceği belirtilmektedir.
2019-2020 eğitim-öğretim yılında düzenlenecek olan yarışmalar ile ilgili “Yarışma Şartnamelerinin” “Değerlendirme” başlıklı 3. ve 4’ncü maddeleri gereğince seçici kurul tarafından her il için ayrıca bir değerlendirme yapılarak il bazında resim ve karikatür yarışmalarında finale kalan 1’er (birer) eser belirlenerek Ticaret İl Müdürlüklerine bildirilecektir. Seçilen bu 1’er (birer) eserin sahiplerine İl Müdürlüklerince belirlenecek ödüller verilecektir.
Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye https://tuketici.ticaret.gov.tr/ adresinde “Duyurular” kısmından da ulaşılabilmektedir.
Yarışmaya genel katılım şartları

Resim yarışmasına resmi ve özel okullarda eğitim ve öğrenim gören ortaokul öğrencileri, karikatür yarışmasına resmi ve özel okullarda eğitim ve öğrenim gören lise öğrencileri katılacaktır.

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Ticaret Bakanlığı temsilcileri, jüri üyeleri ile birinci dereceden yakınları (akrabaları) yarışmaya katılamazlar.Resim yarışması ortaokul 5,6,7 ve 8’nci sınıf öğrencileri, karikatür yarışması lise 9,10,11 ve 12’nci sınıf öğrencileri için yapılacaktır.

Yarışma koşulları okul müdürlüğü tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacaktır.

Her öğrenci yarışmaya yalnız bir eserle katılacaktır.

Resim ve karikatürler 35x50 ebadındaki resim kağıdına çizilmelidir.

Katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü tekniği ve malzemeyi kullanmakta serbesttirler.

Resimlerin ve karikatürlerin aslı (orijinali) ve katılım formu elden, posta veya kargo aracılığı ile Ticaret İl Müdürlüklerindeki yarışma sekretaryalarına teslim edileceklerdir.

Katılımcılar Ticaret Bakanlığı internet sitesi http://ticaret.gov.tr adresinden Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü https://www.facebook.com/etuketici/ ve https://twitter.com/etuketici sosyal medya hesaplarında yer alan “Başvuru Formu” ve “Yarışma Şartnamesi” ne ulaşabilir. Katılımcılar “Başvuru Formu” nu doldurmak ve resimlerini teslim etmek suretiyle başvuru yapabilirler.

Aksi durumda bu eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Kırışmış ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.

Teslim tarihinden sonra yarışma sekretaryasına ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya gönderilen eserler daha önce yayınlanmamış ya da herhangi bir ödül kazanmamış olmalıdır. Ya da kopyalanmış olmamalıdır.

Eserlerin postada görebileceği zarardan ve gecikmeden Bakanlık sorumlu değildir.

Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren ve firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalacaktır.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin ön yüzüne hiçbir bilgi yazılmayacak ve eserin arka yüzünün sol alt köşesine tablo-1 de yer alan etikete yer verilecektir. Etiketsiz eserler kabul edilmeyecektir.

Yarışmaya gönderilen resimler dereceye girsin ya da girmesin iade edilmeyecektir. Ticaret İl Müdürlüklerince muhafaza edilecektir.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri öğrencinin kendisine teslim edilecektir. Ankara dışından ödül alacak öğrenci Ankara’da yapılacak ödül törenine yanında 1(bir) kişi (velisi ya da okul müdürü ve öğretmeni) ile katılabilecek ve yol, konaklama giderleri Bakanlıkça karşılanacaktır.

Eserler en geç 07 Şubat 2020 Cuma günü saat 17:00 de Ticaret İl Müdürlüğü sekretaryasına kapalı zarf içerisinde elden, posta veya kargo aracılığı ile teslim edilecektir.

Kargo ücreti gönderene aittir.