KORONA VİRÜS GÖRÜLEN ESKİL İLÇESİNDE TOPLUMSAL ORGANİZASYONLAR KISITLANDI

TAKİP ET

Korona virüs görülmeye başlanan Eskil ilçesinin bazı Köy ve yaylalarında düğün, nişan ve kına gibi toplumsal faaliyetler bir süreliğine iptal edildi.

Reklam
Reklam

Dünyayı sarsan Koronavirüs salgını Eskil’de de kendini hissettirmeye başladı.  Vatandaşların son günlerde tedbirsiz davranması virüsün ilçeye sıçramasına neden oldu. Özellikle Ülkemizde Virüsün en çok görüldüğü iller arasında yer alan Konya ile önemli bağı bulunan ve Konya'da Büyük bir Nüfus yogunluğuna sahip olan Eskil ilçesi kONYA'DAN İlçeye gelen vatandaşlar nedeniyle virüsün Eskil ilçesine de geldiği iddia ediliyor.

Eskil ilçesinde En çok yayılan İlçeye bağlı Mimarsinan Mahallesi Tol Yaylasında görülen vakaların ardından, yaylada düğün, nişan, kına ve buna benzer toplumsal eğlence ve faaliyetler durduruldu.  Alınan kararı mahalle muhtarı sosyal medya hesabından duyurdu. Eskil Gazetesi'ne son durum hakkında bilgi veren Mahalle Muhtarı Rahim Kesikbaş, yaylada karantina uygulamasının olmadığını, sadece toplumsal eğlencelerin ve buna benzer faaliyetlerin durdurulduğunu ifade etti.

Eskil zafer mahallesi Muhtarı Menderes Noyan ise Yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada

"Değerli muhtarlarım,
ilçemizde son günlerde çok yüksek bir vaka artışı yaşanmaktadır. Bu vaka artışları da düğün,nişan,cenaze,taziye ve Konya’dan gelen akrabalar kaynaklı olduğu görülmektedir.

Düğün,nişan,taziyelerimizi lütfen devletimizin belirlediği kurallara uyarak gerçekleştirelim. Sosyal mesafeye,maske kullanmaya ve hijyene önem verdirelim. Şu an ilçemiz için tarımın ve hayvancılığın en hareketli olduğu zamanlar. Vakalar bu şekilde artmaya devam ederse ülkenin bir çok yerinde olan karantina uygulamasını ilçemizin herhangi bir yayla veya köyünde uygulamak zorunda kalmayalım ve kimsenin mağduriyet yaşamasına sebebiyet verdirmeyelim. Kolluk kuvvetlerimiz ellerinden geldiğince denetimlerini yapıyor, hem araçlarla hem de camilerden anonslar geçiliyor ancak her organizasyona polis veya jandarma bulundurma durumumuz maalesef yok ve sizlere vatandaşlarımızı bu konularda uyarmak için büyük görevler düşüyor. Halkımızı mümkün olduğu kadar uyaralım ve durumun ciddiyetini belirtelim.
Şimdiden teşekkür ediyorum." dedi.

 

eskil korona virüs haber